ayahuascareality

Az oldal az Amazonas medence sámánvilágával foglalkozik, az ottani spirituális világot, törzsi rituálékat, szokásokat próbálom egy befogadható, olvasható formában bemutatni itt. Ebbe a világba tartozik a természet, az elemek tisztelete, a dohány és a többi szent növény, orvosság, köztük az ayahuasca. Az "ayahuasca" az Amazonasi kecsua kifejezés, aminek számos fordítása létezik, mint a "lélek liánja", a "halottak indája", a "kis halál", a halál kötele", stb. Ez egyike a számos névnek amivel illetik. Mondhatni a legelterjedtebb. Maga az ayahausca egy, az Amazonasi törzsek által kultivált szakrális orvosság, amit vallásos céllal, szertartásos jelleggel vesznek magukhoz a bennszülöttek, egy ehhez tartozó, családonként változó rituálé keretében. Számtalan eltérő részletű szertartás ismeretes, családi titkok, különlegességek, amit a sámánok többnyire bizalmasan kezelnek, mivel ez a munka komoly felelősséget igényel. Dél-Amerikában több úgynevezett szinkretikus egyház is felbukkant, akik (többnyire keresztény)vallási gyakorlataik alapjának tekintik az alkalmankénti teafogyasztást, rituális jelleggel, közösen énekelve. Utóbb nyugati orvosok is elkezdték alkalmazni, például olyan szenvedélybetegségek kezelésére, mint például függőségek, traumák. Az ember a szertartás ideje alatt rituálisan elfogyasztott gyógytea hatására gyakran fizikai rosszullétet tapasztal, gyakori, hogy ki is hányja az elmondások alapján kellemetlen ízű teát. Erről több törzs, jellegzetesen a shipibo azt tartja, hogy az ember gyakran a félelmeit, a hazugságait hányja ki. Emiatt aztán nagy becsben tartják ezt a fajta tisztulást, noha nem feltétele a megtisztulásnak. Ezután mintegy látomás formájában egy szellemi utazáson vesz részt, amit érzelmek, felismerések, képek kísérnek. Különbözőségét abban tartják az első pillanatra hasonlónak tűnő hallucinogén szerekkel szemben, hogy nem egy mesterséges világba kalauzolja a gyógyulni vágyót, hanem önnön belső világába, ahol szembesül örömével, bánatával, boldogságával, és legbelsőbb félelmeivel is. Emiatt azt tartják, az utazás gyakran megviseli az embert pszichikailag. Nem ritka az újjászületés élménye, ami után a szertartáson részt vevő képes valóban megszabadulni a korábbi terheitől, nehézségeitől. Az Amazonas-beli indiánok azt tartják róla, hogy egy csodálatos gyógyszer, aminek a segítségével az ember kapcsolatot teremthet nem csak saját belső létével, hanem a szellemvilággal is, és szembenézve minden terhével, félelmével, megszabadulhat azoktól. Eddig sem pszichikai, sem fizikai függőség nem ismert, továbbá semmilyen mellékhatás nem került dokumentálásra.

Friss topikok

  • Janos78: Üdv mindenkinek!A nevem János.1 éve voltam Iquitosba.2 hetet sikerült a dzsungel mélyén eltöltenem... (2020.04.19. 21:00) 5000 indok
  • Endre Juhász: Sziasztok! Egy megjegyzésem lenne a fenti írással kapcsolatban. Az ayahuasca italt egyértelműen te... (2019.03.09. 22:00) Különböző ayahuasca főzetek
  • : Hol szerezzek sámámt? Egy fuvescigi beszerzesere sem vagyok felkeszulve mert nincsenek ilyen kapcs... (2018.07.09. 17:03) Nem kell a sámán !
  • Péter Kobza: Szia! Ahogy látom már 7 éve ennek a postnak, de azért remélem még jelzi hogy írtak hozzá! Én egy k... (2017.08.21. 15:02) Ayahuasca főzés
  • Zoltán Morta: A videókon a Tensegrity gyakorlatai láthatóak. Mostantól Budapesten a Jurányiban keddenként részt ... (2016.09.08. 03:26) Castaneda fimjei

Fórum-téma

2010.04.15. 19:30 - hanaura

Többen kérdeztétek, hogy mi van a fórummal, mert nem működik a www.ayahuascareality.hu oldal. Többen hackertámadásra gyanakodtak, elég sokan meg is kerestek ezzel. Nos ami a tény, hogy nem tudok semmit, de azt nagyon!:) Szóval nem hinném, hogy az oldal ezért állt le. Most nemrég volt vele egy kis gond, én megkérdeztem az Ogrét, és azt mondta -remélem pontosan mondom, nem annyira terepem a téma- hogy az új szerverre telepítéskor valami nem jól lett telepítve, ezért instabil az amúgy stabil fórum.

Sajnos ezzel együtt is felkerült a try.hu-s oldalra egy levél (természetesen komment lehetőség nélkül), ami a személyes ügyeinket tárgyalja. Erre itt nem szeretnék reagálni, mert a személyes dolgok azért személyesek, hogy az ember úgy kezelje őket. Ez az oldal azért jött létre, mert szívügyem ez a téma, és ezért is akarok/tudok ennyit dolgozni vele. A magánéletem az a magánéletem, sajnálom, hogy ezt nem sikerült így intézni.

Ma fedeztem fel, hogy a daath-on is írt valaki a nevemben egy bejegyzést, hasonló a szituáció. Bárkivel szívesen leülök egy jó mate mellett megbeszélni, ha van valami félreértés. Azt remélem ez az egymás nevében vagy egymásról írogatás ezzel véget is ér, normálisan megbeszélve a dolgokat.

 

A másik infó: új fórum lesz. Ez részben a fenti dolognak köszönhető, Egyrészt nem értek az azt felépítő joomla programhoz, másrészt pedig többen is hozzáférünk, és én most szeretném a dolgokat úgy csinálni, hogy egy még jobb, szebb fórumunk legyen! Másik csapat fogja a technikai részét intézni, az továbbra sem az én terepem. Mindenkinek szeretném megköszönni az eddigi áldozatos munkáját, és sikereket kívánni a saját projectekhez, én magam is igyekszem a legjobbat kihozni a dolgokból.

 

Reméljük a személyes dolgok pedig visszamennek a személyes szférába, és az ayahuasca témát megillető méltósággal tudjuk intézni a dolgainkat, hiszen ez az egész a változásról, a gyógyulásról szól, arról, hogy valahogy emlékezzünk kik vagyunk és hova tartunk. Ez aztán "bevonzz" egy egész életet. Kinél milyet, nyilván az ember, mindenki a legjobbra törekszik, aminek nyoma kell, hogy legyen a cselekedeteinkben is, ahogy élünk, és ahogy a könnyű, szép, és az elkerülhetetlen nehéz pillanatokat kezeljük.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ayahuascareality.blog.hu/api/trackback/id/tr151924433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ogre43 2010.04.16. 15:13:46

Az Ayahuasca témát neked kéne vinni, viszont örülök, hogy a személyesnek tartott levél hatására elgondolkodol Te is, hogy receptekkel, fafaragványokkal meg személyes szarokkal tüzdelsz meg egy "Ayahuasca-blogot". A másik, hogy fél éve az első megjegyzésem. A több száz olvasóról meg hagyjááá má... de komolyan..:DDD Látom a levelezésed. Lófasz nincs. Ismételten elmondom, ha nem jutott el a tudatodig: Ne kardoskodj, hanem kérj nyilvánosan bocsánatot. Ellenkező esetben tovább megyek és a boxodból fogom körbeküldeni a levelezésed szemétségeit a barátoknak mailre, facebookra, mindenhova. Ha nem fogod fel, amit mondok, akkor nem. Mérlegelj, és dönts. Egy hetet kapsz. Szeretném, ha megértenéd, hogy ezt a dolgot elbasztad. Azt is értsd meg, hogy nem az Ayahuasca fórumot sajnálom, hanem a gerinctelenségedet. Ezt így tudod helyrehozni. Ennyi. Kérj bocsánatot nyilvánosan feltételek és megjegyzések nélkül. Jah... és ismételten mondom, hogy ne becsülj le.

bufo 2010.04.16. 17:08:43

ogre te mi a szart kepzelsz magadrol? de most komolyan!! Felhaborito! Ezt tanultad az ayahuaskatol? Ebbol is latszik hogy az eletben nem ittal meg ayahuaskat!!
Most hogy szetbasztad a forumot, a bloggal probalkozol? miert nem a sajat honlapodra irogatsz? nem nezi senki? hat talan kicsit elgondolkodhatnal a dolgaidon!

hanaura 2010.04.16. 22:26:14

Szépen meg fogjuk beszélni szemtől szembe nyíltan a dolgokat, felnőtt emberek módjára, és akkor senkinek se kell írogatnia pro ás kontra, fenyegetnie meg főleg nem.
Emberek vagyunk, elmúltunk 18 évesek.
Ez mindannyiunknak egy tanulási lehetőség, mert volt egy személyes probléma amit nem beszéltünk meg, nem orvosoltunk, és ahelyett, hogy elévült volna "elmérgesedett" a hatszázmillió félreértés, és a mindenkiben ott munkálkodó egó miatt.

Szóval akkor most mindenki vegyen egy nagy levegőt, próbálja az egóját félretenni, és szembenézni a problémával egy pozitív építő módon.
Ez egy munka.
EZ AZ ayahuasca.
Szembenézni azzal amink van.
És most itt egy elmérgesedett ügy, amit felnőtt értelmes emberek módjára meg fogunk beszélni, ehelyett az óvoda helyett.
Én senkire se haragszom, Isten bocsássa meg, de magamra se.
Emberek vagyunk, és kurva sok hibát követünk el, idáig nagy valószínűséggel egyet is értünk.

Nekem ez nagyon nehéz dolog, mert a felhackelt levél a try.hu-ra, a daathon a nevemben történt valótlan állításokra én is legszívesebben a falat kaparnám, de igyekszem nem tenni.
Próbálok felnőni, még ha nehéz akkor is.
Aki ismer az tudja, hogy tele vagyok hibákkal.
Mindazon áltan még az életemben nem gyanúsított senki mások háta mögötti szarkavarással és egyebekkel.

Orvosolatlan problémák vannak, ki kell mondani és meg kell oldani, félrerakva MINDENKINEK, nekem, neki, másoknak az egóját, és most kell megmutatni mit tanultunk az ayahuascától.

Azt senki se gondolja, hogy egy ilyen erőt én vagy bárki fog megállítani.
Aki azt gondolja, hogy bárki oldala, az enyém, Ogréé vagy bárkié miatt fog itt bármi is tönke menni, az gondolja át még egyszer az állítását.
Ilyet a vallási szekták csinálnak, akik a személyes sértettségüket úgy kezelik, hoigy Isten mögé bújnak és állítják, hogy neeeeeem, nem személyes a gond, csak féltik a "témát".
Istent????
Ki a tökömtől?
Istennek ki árthat?
Senki se, ez az igazság.
És ha az ayahuasca az, aki, akinek mindannyian hisszük, akkor az ayahausca ügyének se, szóval senki ne bújjon emögé.
Egymással van gondunk, és most egymást között ember módjára fogjuk megoldani, személyesen, nem itt üzengetve.

Bárkinek ha van valami ÉPÍTŐ jellegű ötlete, azt szívesen várom.


süti beállítások módosítása