ayahuascareality

Az oldal az Amazonas medence sámánvilágával foglalkozik, az ottani spirituális világot, törzsi rituálékat, szokásokat próbálom egy befogadható, olvasható formában bemutatni itt. Ebbe a világba tartozik a természet, az elemek tisztelete, a dohány és a többi szent növény, orvosság, köztük az ayahuasca. Az "ayahuasca" az Amazonasi kecsua kifejezés, aminek számos fordítása létezik, mint a "lélek liánja", a "halottak indája", a "kis halál", a halál kötele", stb. Ez egyike a számos névnek amivel illetik. Mondhatni a legelterjedtebb. Maga az ayahausca egy, az Amazonasi törzsek által kultivált szakrális orvosság, amit vallásos céllal, szertartásos jelleggel vesznek magukhoz a bennszülöttek, egy ehhez tartozó, családonként változó rituálé keretében. Számtalan eltérő részletű szertartás ismeretes, családi titkok, különlegességek, amit a sámánok többnyire bizalmasan kezelnek, mivel ez a munka komoly felelősséget igényel. Dél-Amerikában több úgynevezett szinkretikus egyház is felbukkant, akik (többnyire keresztény)vallási gyakorlataik alapjának tekintik az alkalmankénti teafogyasztást, rituális jelleggel, közösen énekelve. Utóbb nyugati orvosok is elkezdték alkalmazni, például olyan szenvedélybetegségek kezelésére, mint például függőségek, traumák. Az ember a szertartás ideje alatt rituálisan elfogyasztott gyógytea hatására gyakran fizikai rosszullétet tapasztal, gyakori, hogy ki is hányja az elmondások alapján kellemetlen ízű teát. Erről több törzs, jellegzetesen a shipibo azt tartja, hogy az ember gyakran a félelmeit, a hazugságait hányja ki. Emiatt aztán nagy becsben tartják ezt a fajta tisztulást, noha nem feltétele a megtisztulásnak. Ezután mintegy látomás formájában egy szellemi utazáson vesz részt, amit érzelmek, felismerések, képek kísérnek. Különbözőségét abban tartják az első pillanatra hasonlónak tűnő hallucinogén szerekkel szemben, hogy nem egy mesterséges világba kalauzolja a gyógyulni vágyót, hanem önnön belső világába, ahol szembesül örömével, bánatával, boldogságával, és legbelsőbb félelmeivel is. Emiatt azt tartják, az utazás gyakran megviseli az embert pszichikailag. Nem ritka az újjászületés élménye, ami után a szertartáson részt vevő képes valóban megszabadulni a korábbi terheitől, nehézségeitől. Az Amazonas-beli indiánok azt tartják róla, hogy egy csodálatos gyógyszer, aminek a segítségével az ember kapcsolatot teremthet nem csak saját belső létével, hanem a szellemvilággal is, és szembenézve minden terhével, félelmével, megszabadulhat azoktól. Eddig sem pszichikai, sem fizikai függőség nem ismert, továbbá semmilyen mellékhatás nem került dokumentálásra.

Friss topikok

  • Janos78: Üdv mindenkinek!A nevem János.1 éve voltam Iquitosba.2 hetet sikerült a dzsungel mélyén eltöltenem... (2020.04.19. 21:00) 5000 indok
  • Endre Juhász: Sziasztok! Egy megjegyzésem lenne a fenti írással kapcsolatban. Az ayahuasca italt egyértelműen te... (2019.03.09. 22:00) Különböző ayahuasca főzetek
  • : Hol szerezzek sámámt? Egy fuvescigi beszerzesere sem vagyok felkeszulve mert nincsenek ilyen kapcs... (2018.07.09. 17:03) Nem kell a sámán !
  • Péter Kobza: Szia! Ahogy látom már 7 éve ennek a postnak, de azért remélem még jelzi hogy írtak hozzá! Én egy k... (2017.08.21. 15:02) Ayahuasca főzés
  • Zoltán Morta: A videókon a Tensegrity gyakorlatai láthatóak. Mostantól Budapesten a Jurányiban keddenként részt ... (2016.09.08. 03:26) Castaneda fimjei

A három ajtós szekrény

2009.11.03. 12:48 - hanaura

Címkék: 3út

Igazi kincs, gondolj bele, három ajtó, mind három mögött mást tartasz. Mondjuk ha ruhásszekrényről vala szó, akkor mind háromban más fajta ruhákat. És amilyen kedved van, olyat keresel a megfelelő helyén.

Vagy ezt hívják rendnek?:)

Mindennek helye van a világban. És attól függően, hogy mit keres az ember, megpróbálja belőni a hogyanokat és a helyszínt. Ilyen egyszerű.

Van egy bengáli mondás,  miszerint, ha az ember tudáshoz akar jutni, akkor annak három féle módja van, mondhatni a ma igen szerényen működő kreativitásom által létrehozott cím alapján: van három szekrényünk. (Vagy egy szekrény három ajtóval...:))))

Az intelligens ember hallásból tanul.

A kevésbé intelligens ember látásból tanul.

A még kevéssé intelligens ember tapasztalatból tanul.

 

Hogy is van ez?

Az írás szerint ha valami mondjuk rossz dolog, akkor ha olvas/hall róla az ember, akkor hagyja a fenébe. Ha nem ennyire bölcs, akkor mondjuk végignézni, hogy a haverja hogy szúrja el a napját/ hetét/ évét/ életét. És akkor nem csinálja, mert látja, hogy hová vezet ez az út. Aki pedig szeret szenvedni ( a többségünk ilyen, de erről kicsit később), az belevág, mindegy hogy hallja hogy gáz, mindegy, hogy látja, mennyi baj származik belőle, csak belemegy.

Nagyjából ha őszinték vagyunk magunkkal, akkor jól látjuk, hogy többnyire mi hogyan szoktunk tanulni....:))))

És még ha valaki csak a kárán tud tanulni, az még mindig tanulás. Ha tudnátok mennyi mindent elrontottam az életemben...:)) Tán még a bloom címét is kitörölnétek..:))))

Én úgy vettem észre, hogy néha, szinte végzet szerűen annyira makacsok vagyunk, hogy tényleg pórul kell járjunk. Az persze elég szomorú, ha ezzel mondjuk eltelik eg élet és az ember nem veszi észre, hogy ugyanazért szenved mint húsz éve...továbbá nincs egyetlen őszinte barátja se, aki mer vele őszinte lenni. Én azért szeretném azt hinni, hogy ha párszor megégeti magát az ember akkor legalább óvatosabb lesz.

 

Hogy jön ez ide?

Azt is mondhatnám, hogy sehogy, szimplán eszembe jutott. De természetesen tiszteletben tartva a saját magam által kitalált, és általatok remélhetőleg kedvelt koncepciót, nem írok le minden baromságot. Vagy nem ide.

Az ayahuasca egy különleges gyógyító növény.

Képzeld el, hogy valami annyira hajt, hogy leszarod, hogy nagyon nagyot buksz vele. Tudod, hogy így lesz, de nem tudsz lassítani. Majd a palánk fog lassítani, amikor felkenődik rá a másként lassíthatatlan elméd. Meg az enyém, mert én se vagyok különb.

És akkor valaki azt mondja, igen, hát majd a hibájából tanul, néha tapasztalatot kell szerezzünk a dolgokról, még ha rosszak, akkor is.

 

Tételezzük fel, hogy kapcsolatba kerülsz ezzel a csodálatos gyógynövénnyel, sikerül megfelelő módon elkészíteni, és megélsz valamit. Valamit, amit meg kellett volna tegyél, mert másként nem hiszed el, hogy rossz, vagy ha elhiszed, már az se érdekel, és akkor ennek a mágikus gyógyfőzetnek a hatására nem csak, hogy látomások formájában a szemeddel tapasztalsz meg valamit ebből, hanem teljességgel átéled. Mondhatni olyan ez mint egy élet szimuláció.

És mivel, hog megtapasztaltad, átélted ezt a dolgot, meg tudsz állni.

 

Lehet, hogy én vagyok szentimentális, de velem ez nem egyszer megtörtént, ugyanis az ayahuasca hatása alatt a tanításokat, amiket az ayahuasca ad, átéli, megéli az ember.

Így még ha látottakból, hallottakból olyan nehezen tanuló valaki, mint én, akkor is van esélye a jó irányba kanyarodni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ayahuascareality.blog.hu/api/trackback/id/tr581495263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása