Ezt majdnem megint csak reklámnak szántam...:)
Tehát a lényeg,akár caapi van akár mimosa,hogy porrá kell őrölni,különben nehezebben lehet kicsalogani belőle a dolgokat.Látható számos videón,hogy ezt az őserdőben egyszerűbben megoldják(vagy csak nincs kávédarálójuk?:),mert a szilárd elemeket kiklopfolják,szétütlegelik.Ami biztosan jó,különben nem csinálnák,de felhívnám a figyelmet ismét a mennyiségre.
Olyan dolog ez,mint amikor az ember nagyon-nagyon vigyázva próbál otthon gombát termeszteni,aztán látja,hogy a trágyadombon tényleg jobban nő.Igen,persze,hogy jobban,mert nagyobb mennyiségről van szó.
Ami jelenti azt is,hogy egy főzéskor ha van néhány kiló növény,akkor ez nem olyan fontos.Azonban 50-100 grammoknál igenis az.Van másik módszer is,helyesebben egy másik dolog,ami segítheti a javasolt eljárást,mégpedig az,ha ecetet vagy citromlevel keverünk megfelelő módon a teába a főzés során.Én ezt nem csak azért nem javaslom,mert e nélkül is van épp elég dolog a megfőzéssel,hanem mert habár papír forma szerint ez a kis plusz elpárolog,nekem amikor így csináltam veszettül megdolgozta a gyomromat.
Úgyhogy javaslatom szerint maradjunk a porításnál,amihez egy kicsi ős/klasszikus kávédaráló a legideálisabb,persze bármi egyéb is jó lehet,a lényeg,hogy történjen...