ayahuascareality

Az oldal az Amazonas medence sámánvilágával foglalkozik, az ottani spirituális világot, törzsi rituálékat, szokásokat próbálom egy befogadható, olvasható formában bemutatni itt. Ebbe a világba tartozik a természet, az elemek tisztelete, a dohány és a többi szent növény, orvosság, köztük az ayahuasca. Az "ayahuasca" az Amazonasi kecsua kifejezés, aminek számos fordítása létezik, mint a "lélek liánja", a "halottak indája", a "kis halál", a halál kötele", stb. Ez egyike a számos névnek amivel illetik. Mondhatni a legelterjedtebb. Maga az ayahausca egy, az Amazonasi törzsek által kultivált szakrális orvosság, amit vallásos céllal, szertartásos jelleggel vesznek magukhoz a bennszülöttek, egy ehhez tartozó, családonként változó rituálé keretében. Számtalan eltérő részletű szertartás ismeretes, családi titkok, különlegességek, amit a sámánok többnyire bizalmasan kezelnek, mivel ez a munka komoly felelősséget igényel. Dél-Amerikában több úgynevezett szinkretikus egyház is felbukkant, akik (többnyire keresztény)vallási gyakorlataik alapjának tekintik az alkalmankénti teafogyasztást, rituális jelleggel, közösen énekelve. Utóbb nyugati orvosok is elkezdték alkalmazni, például olyan szenvedélybetegségek kezelésére, mint például függőségek, traumák. Az ember a szertartás ideje alatt rituálisan elfogyasztott gyógytea hatására gyakran fizikai rosszullétet tapasztal, gyakori, hogy ki is hányja az elmondások alapján kellemetlen ízű teát. Erről több törzs, jellegzetesen a shipibo azt tartja, hogy az ember gyakran a félelmeit, a hazugságait hányja ki. Emiatt aztán nagy becsben tartják ezt a fajta tisztulást, noha nem feltétele a megtisztulásnak. Ezután mintegy látomás formájában egy szellemi utazáson vesz részt, amit érzelmek, felismerések, képek kísérnek. Különbözőségét abban tartják az első pillanatra hasonlónak tűnő hallucinogén szerekkel szemben, hogy nem egy mesterséges világba kalauzolja a gyógyulni vágyót, hanem önnön belső világába, ahol szembesül örömével, bánatával, boldogságával, és legbelsőbb félelmeivel is. Emiatt azt tartják, az utazás gyakran megviseli az embert pszichikailag. Nem ritka az újjászületés élménye, ami után a szertartáson részt vevő képes valóban megszabadulni a korábbi terheitől, nehézségeitől. Az Amazonas-beli indiánok azt tartják róla, hogy egy csodálatos gyógyszer, aminek a segítségével az ember kapcsolatot teremthet nem csak saját belső létével, hanem a szellemvilággal is, és szembenézve minden terhével, félelmével, megszabadulhat azoktól. Eddig sem pszichikai, sem fizikai függőség nem ismert, továbbá semmilyen mellékhatás nem került dokumentálásra.

Friss topikok

  • Janos78: Üdv mindenkinek!A nevem János.1 éve voltam Iquitosba.2 hetet sikerült a dzsungel mélyén eltöltenem... (2020.04.19. 21:00) 5000 indok
  • Endre Juhász: Sziasztok! Egy megjegyzésem lenne a fenti írással kapcsolatban. Az ayahuasca italt egyértelműen te... (2019.03.09. 22:00) Különböző ayahuasca főzetek
  • : Hol szerezzek sámámt? Egy fuvescigi beszerzesere sem vagyok felkeszulve mert nincsenek ilyen kapcs... (2018.07.09. 17:03) Nem kell a sámán !
  • Péter Kobza: Szia! Ahogy látom már 7 éve ennek a postnak, de azért remélem még jelzi hogy írtak hozzá! Én egy k... (2017.08.21. 15:02) Ayahuasca főzés
  • Zoltán Morta: A videókon a Tensegrity gyakorlatai láthatóak. Mostantól Budapesten a Jurányiban keddenként részt ... (2016.09.08. 03:26) Castaneda fimjei

Arányok...

2009.07.05. 06:25 - hanaura

Ha kisarkítani akarnám a dolgokat,akkor azt mondanám,hogy...na,de kezdjük az elejéről.

Az ayahuasca tea két fő alkotóelemből áll,az egyik a növény,ami a DMT nevű anyagot hordozza,a másik pedig az úgynevezett MAO gátló,ami nélkül orálissan fogyasztva semmi nem történne.Az hogy ez technikailag miképpen működik később talán tárgyalásra kerül,meglátjuk.

Szóval van két anyagunk.Illetve van egy anyagunk,és mellé még egy.A kettő közül minden esetben a DMT az érzékenyebb,és ez az,ami kikristályosítva már illegális terméknek minősül,és mellesleg abban az állapotban a fogyasztás technikájából is adódóan nem igényel MAO gátló szert.

Olvastam róla,erről nem tudok túl sokat,hogy akik szeretik a gombát,gyakran szintén használnak MAO gátló szert a hatás fokozása érdekében.Legalább is ha a beszámolókat jól értettem meg eza cél.Aztán én,az örök szkeptikus,soha semmit nem hiszek csak úgy el:),de ki tudja,nem értek hozzá...

 

Szóval ha kisarkítani akarnám a dolgot,akkor az általam folyamatosan pfeferált harmala/mimosa duóban a mimosa,mint DMT hordozó felel a vizuális oldalért,míg a harmala inkább ha fogalmazhatok így,az élmény részéért.Ez már csak azért is lényeges,mert ha némi gyakorlattal már rendelkezünk a főzéssel kapcsolatban,akkor ezzel az információval a mellényzsebünkben még több lehetőségre teszünk szert.

Itt jegyezném,meg,hogy mi az oka,hogy nem rakok be ayahuascás videókat.Illetve az okai.

Az első,hogy nem tudom hogy kell csinálni!:)

És ez nem vicc....:)

A másik pedig,hogy rettenetesen felszinesnek tartom az összes eddigi videót amit láttam.Mondom is miért.Előzetesként annyi,hogy itt nem a főzőcskézős videókra gondolok,és nem is a közösen fogyasztós videókra,hanem azokra,amik magát az élményt hivatottak prezentálni.

És itt a bibi.

Lehetséges hasonló vizuális világot létrehozni,ez igaz.Még nem láttam az egész filmet sajnos(pedig állítólag jó),de kaptam egy trailer-t a Blueberry-ből,és Gomoa barátommal beszélgettünk akkor pont erről.Azaz lehetséges hasonló dolgokat megjeleníteni,mint amiket láthat valaki ayahuasca fogyasztás közben,de ez csak az egyik fele.

És szerintem a kisebb...

Mert az élmény az,amit nem lehet lefényképezni.Urak,hölgyek,ez itt a gond.

Máskülönben hatalmas élmény a vizuális része,mert olyan dolgokat nyújt amit más garantálom,hogy nem,de amennyiben ez a cél,ami nem hiba,csak adott esetben egy tény,akkor érdemesebb LSDvel kisérletezni.Nem is jár annyi fájdalommal.

Azonban ha az élményre vágyik az ember,akkor a képek inkább csak rárősítenek erre,legalább is én mindig így élem meg.A képek amik tényle belülről jönnek,és hogy az előbbi fogalmazásnál maradjunk,az ÉLMÉNY hatására nyernek értelmet,és az élmény hatására kerülnek a helyükre,sőt annak a következtében válnak ismerőssé.Ugyanis szemben más hallucinogén dolgokkal,az ayahuasca semmit nem hoz kívülről,egy mesterséges állapotból....

 

Minden bentről jön.....

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ayahuascareality.blog.hu/api/trackback/id/tr431227337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása