Először is: semmilyen titka nincs az ayahuasca főzésnek. Nincsenek titkos adalékok, vagy valami őrült durva megfejtés. Sose fogok rájönni, hogy magamat is beleértve miért rontja el mindenki az elején.
A küszöb dózisról írtam már. Aki szeretne frusztrált lenni a "mégse történt semmi" című dologgal, az tesztelje, másképp ne sajnálja senki a pénzt normális dózist szerezni. Ha találsz valakit akinek van, ő el fogja mondani, hogy csináld. Már ha kérdezed. A netes cuccok jó részét nem kell elhinni. Azt érdemes elhinni, ami működik az életben....
Szóval az első, hogy szánd rá az időt...
Ha van 50-100 gr mimosád, azt 3-4 óra a minimum amíg főznöd kell, megfelelő mennyiségű vízben. Ami az első, és leglényegesebb, hogy ha nagyon rotyog a cucc, akkor lehet, hogy lián-gulyásleves lesz belőle, de tea tutira nem.
Erre nagyon oda kell figyelni, nem szabad nagyon nagy lángon csinálni, mert a DMT károsodik. A legjobb, ha nem is nagyon rotyog, csak szépen lassan forrjon úgy, hogy max néhány borsónyi helyen bugyogjon. Ez alap dolog nagyon lényeges.
A DMT ha főzöd a teát, egy nagyon sajátos illattal fogja a jelenlétét prezentálni. Amennyiben ez az illat nincs ott, akkor valami nagyon nem stimmel.
A meglepit nem akarom lelőni, miféle illat ez, aki már főzött, annak kíváncsi lennék mi volt a tapasztalata erről. Aztán lepuffantjuk a poént.
De a főzés fontos, mert ez egy rituálé, nem paprikás krumpli, nem árt, ha az ember arra összpontosít, amit akar ettől a dologtól. Én nagyon szeretek főzni, és mindig izgulok, hogy most mit fogok tanulni. Mindig lehet valamit, ami segít.
Csak akarni kell....