ayahuascareality

Az oldal az Amazonas medence sámánvilágával foglalkozik, az ottani spirituális világot, törzsi rituálékat, szokásokat próbálom egy befogadható, olvasható formában bemutatni itt. Ebbe a világba tartozik a természet, az elemek tisztelete, a dohány és a többi szent növény, orvosság, köztük az ayahuasca. Az "ayahuasca" az Amazonasi kecsua kifejezés, aminek számos fordítása létezik, mint a "lélek liánja", a "halottak indája", a "kis halál", a halál kötele", stb. Ez egyike a számos névnek amivel illetik. Mondhatni a legelterjedtebb. Maga az ayahausca egy, az Amazonasi törzsek által kultivált szakrális orvosság, amit vallásos céllal, szertartásos jelleggel vesznek magukhoz a bennszülöttek, egy ehhez tartozó, családonként változó rituálé keretében. Számtalan eltérő részletű szertartás ismeretes, családi titkok, különlegességek, amit a sámánok többnyire bizalmasan kezelnek, mivel ez a munka komoly felelősséget igényel. Dél-Amerikában több úgynevezett szinkretikus egyház is felbukkant, akik (többnyire keresztény)vallási gyakorlataik alapjának tekintik az alkalmankénti teafogyasztást, rituális jelleggel, közösen énekelve. Utóbb nyugati orvosok is elkezdték alkalmazni, például olyan szenvedélybetegségek kezelésére, mint például függőségek, traumák. Az ember a szertartás ideje alatt rituálisan elfogyasztott gyógytea hatására gyakran fizikai rosszullétet tapasztal, gyakori, hogy ki is hányja az elmondások alapján kellemetlen ízű teát. Erről több törzs, jellegzetesen a shipibo azt tartja, hogy az ember gyakran a félelmeit, a hazugságait hányja ki. Emiatt aztán nagy becsben tartják ezt a fajta tisztulást, noha nem feltétele a megtisztulásnak. Ezután mintegy látomás formájában egy szellemi utazáson vesz részt, amit érzelmek, felismerések, képek kísérnek. Különbözőségét abban tartják az első pillanatra hasonlónak tűnő hallucinogén szerekkel szemben, hogy nem egy mesterséges világba kalauzolja a gyógyulni vágyót, hanem önnön belső világába, ahol szembesül örömével, bánatával, boldogságával, és legbelsőbb félelmeivel is. Emiatt azt tartják, az utazás gyakran megviseli az embert pszichikailag. Nem ritka az újjászületés élménye, ami után a szertartáson részt vevő képes valóban megszabadulni a korábbi terheitől, nehézségeitől. Az Amazonas-beli indiánok azt tartják róla, hogy egy csodálatos gyógyszer, aminek a segítségével az ember kapcsolatot teremthet nem csak saját belső létével, hanem a szellemvilággal is, és szembenézve minden terhével, félelmével, megszabadulhat azoktól. Eddig sem pszichikai, sem fizikai függőség nem ismert, továbbá semmilyen mellékhatás nem került dokumentálásra.

Friss topikok

  • Janos78: Üdv mindenkinek!A nevem János.1 éve voltam Iquitosba.2 hetet sikerült a dzsungel mélyén eltöltenem... (2020.04.19. 21:00) 5000 indok
  • Endre Juhász: Sziasztok! Egy megjegyzésem lenne a fenti írással kapcsolatban. Az ayahuasca italt egyértelműen te... (2019.03.09. 22:00) Különböző ayahuasca főzetek
  • : Hol szerezzek sámámt? Egy fuvescigi beszerzesere sem vagyok felkeszulve mert nincsenek ilyen kapcs... (2018.07.09. 17:03) Nem kell a sámán !
  • Péter Kobza: Szia! Ahogy látom már 7 éve ennek a postnak, de azért remélem még jelzi hogy írtak hozzá! Én egy k... (2017.08.21. 15:02) Ayahuasca főzés
  • Zoltán Morta: A videókon a Tensegrity gyakorlatai láthatóak. Mostantól Budapesten a Jurányiban keddenként részt ... (2016.09.08. 03:26) Castaneda fimjei

Lebegés

2010.03.05. 19:12 - hanaura

Címkék: lebegőtartály

Jó ideje vadásztam ez után a lehetőség után, a daath-on dobta be valaki ezt a címet, hálás köszönet érte. Most kivételesen nem a reklám miatt teszek be ilyesmit:), hanem mert nagyon komoly dolognak tartom, és ki tudja, talán más is keresi ugyanezt. Nem olcsó, de asszem ki fogom préselni magamból az árát, legfeljebb egy ideig nem eszem csokit!:))))

Ím:

 

 

 

Elysium Float Csendfürdő

A lebegőfürdőzést a testi-lelki kikapcsolódás egyik legintenzívebb formájának tartják a szakemberek. A szinte tökéletes súlytalanságban eljuthatunk egy olyan relaxált állapotba, ahol elménk már csak a belső ingerekre figyel, így lehetőségünk nyílik a külvilág teljes kizárásával a belső történésekre koncentrálni.

Az Advaita Jógaközpontban professzionális körülmények között, külön erre a célra kialakított teremben próbálhatod ki ezt az egyedülálló élményt.

Ára: 8000 Ft

Ideje: 60 perc

Bejelentkezés: 0670 413 9810

Törölközőt, papucsot, tusfürdőt biztosítunk.

További infomációk: info@mandalajoga.hu

Bővebben az Elysium Float Csendfürdőről: www.elysiumfloat.com

Itt olvashatsz egy cikket: Lebegéssel oldják a stresszt a brókerek

 

 

MITÖL LEBEGÜNK?
A titok az Epsom-só. Ennek legfőbb alkotója a magnézium-szulfát, amely számos természetes gyógyforrásban is megtalálható. Az Elysium float tankban található víz különbözik a tengervíztől (a Holt-tengerétől is). Két főbb jellemzője miatt használjuk, megfelelően oldódik nagy mennyiségben és lágyítja a bőrt. Az íze azonban keserű, a szemünkbe kerülve csíp, folyóvízzel mossuk ki.


HOGYAN HASZNÁLJUK AZ ELYSIUMOKAT FLOAT TANKOT?
A floating általánosan javasolt hosszúsága 40-60 perc, amely optimálisan az
alábbi periódusokból épül fel:
- beszállás a float tankba (fény és zene kíséretében)
- zenei átvezetés a relaxáció állapotába - fény nélkül
- lebegés csendben és sötétben
- zenei visszavezetés
- a fény visszatérése jelzi a floating végét
- kiszállás a kabinból (a rendelkezésre álló idő 2 perc)
- automatikus vízkezelés/fertőtlenítés


MILYEN HATÁSA VAN A FLOATINGNAK A TESTÜNKRE?
A súlytalan lebegés lehetővé teszi, hogy testünk egyensúlyba kerüljön és energiáit a belső gyógyulásra fordítsa, hiszen érzékszerveink megpihenhetnek. A kutatások azt mutatják, hogy a floating jól mérhetően csökkenti a vérnyomást és a szívritmust, eközben leviszi a stresszel összefüggésbe hozható káros vegyi anyagok szintjét a szervezetünkben. A régi sérülések és fájdalmak (különösen a hátfájás) megenyhülnek, miután a floating kedvező hatással van a véráramlásra is. Szintén széles körben használják a floatingot a stresszből fakadó bántalmak, az idegesség és a 'jet lag' kezelésére, a koncentrációs képesség javítására és a kreativitás fokozására. A sport teljesítményre is szintén kedvező hatással van.


MILYEN HATÁSA VAN A FLOATINGNAK AZ ELMÉNKRE?
Floating közben agyunk lassúbb agyhullámokat termel, melyeket 'théta hullámként' ismertek (és általában csak a mély meditáció állapotában és közvetlenül az elalvás előtti pillanatokban élhetők át). Ezt az állapotot rendszerint élénk képek, nagyon tiszta és kreatív gondolatok, hirtelen meglátások és inspirációk, különös béke- és örömérzet kísérik, amiket a testünk természetes ópiátjának, az endorfinnak a termelődése idéz elő. Épp ezen hatásai miatt alkalmazzák a float tankokat a depresszió és a függőségek (mint akár az alkohol és a dohányzás) kezelésére, vagy egyetemeken a szuper-tanulás egyik lényeges eszközeként.


MILYEN ÉRZÉS A SÖTÉTBEN LEBEGNI?
Mintha újra az anyaméhben lennénk. Vagy a végtelen világűrben. Némelyeknek résnyire nyitva hagyott ajtó segíthet az esetleges első félelmek leküzdésére, vagy akár a belső világítás visszakapcsolása, vagy esetleg mindkettő.


FELLÉPHET-E KLAUSZTROFÓBIA?
Bár a floating alkalmas a klausztrofóbia kezelésére, az Elysium pedig az egyik legtágasabb float tank, ami létezik – és a további alternatívaként kínált Elysium room a maga 9nm-vel még tovább csökkenti a klausztrofóbia esélyét –, az esetleges kezdeti nehézségek átlépéséhez rendelkezésre áll  minden segítség. A legalapvetőbb két módszer a tank ajtajának nyitva hagyása, vagy/és a floating alatt a folyamatos belső (vagy külső) világítás. A floating természetesen bármikor megszakítható, a float tank ajtaja belülről könnyedén nyitható.


ELEGENDŐ OXIGÉNT TARTALMAZ AZ ELYSIUM FLOAT TANK?
Természetesen. A tágas belső tér megfelelő mennyiségű oxigént biztosít a lebegéshez (akár egy órán túl is). Különösen, hogy a mély relaxációállapotában a pulzus- és a légzésszám jelentősen lecsökken, így a szervezet oxigénszükséglete jóval kisebb.


ÁTFORDULHATUNK-E VÉLETLENÜL FLOATING KÖZBEN?

Ez kizárt. A víz mélysége 25-30cm. Sűrűsége, és így a súlya is nagyobb, mint a hagyományos ivóvízé. Ez teszi lehetővé az erőfeszítésmentes lebegést, inkább a víz felszínén, mint benne.


FENNÁLL-E FERTŐZÉSVESZÉLY AZ ELŐTTÜNK LEBEGŐ UTÁN?
A fertőzésveszély kisebb, mint egy nyilvános strandon, vagy közlekedési eszközön. Egyrészt a sós víz töménysége lehetetlenné teszi a legtöbb kórokozó túlélését. Másrészt az automata fertőtlenítő rendszer minden kezelés után többször átszűri és sterilizálja a teljes vízmennyiséget, kiiktatva minden baktériumot vagy vírust. Az Elysium float tankok rendelkeznek az Állami Népegészségügyi és Tisztiszolgálat (ÁNTSZ) hivatalos engedélyével.


VANNAK-E KIZÁRÓ OKOK A FLOATING ALÓL?
Nem az:
- úszni nem tudás
- túlsúlyosság
Az:
- nyílt seb (a kisebbekre Vazelin javasolt)
- inkontinencia
- fennálló fertőzés
- szívbetegség
- alkohol vagy drog befolyásoltság
- magas vérnyomásnál (hipertónia) ájulásveszély a relaxáció miatt
- mentális problémák (pl. klinikai depresszió, epilepszia)


MINDENKINEK BEJÖN A FLOATING?
A floating, csakúgy mint bármi egyéb, nem jön be mindenkinek. Az Ön részéről szükség van egy kis nyitottságra és kiváncsiságra. Az is lehet, hogy csak néhány alkalom után fog tudni maradéktalanul kikapcsolni és átengedni magát a mély relaxációnak. A tökéletes relaxációnak, testinek és lelkinek. A float tank biztosan egyedi élmény nyújt Önnek, akár egy fizikálisan mélyen pihentető órát, akár egy mélyebb utazást kíván átélni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ayahuascareality.blog.hu/api/trackback/id/tr641812216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meneruwa 2010.03.05. 20:32:39

hát igen, izzasztókunyhóból-szauna, samadhi-tartályból csendfürdő.
akit érdekel nézze meg a változó állapotok című filmet ha jól emlékszem abban mutatták ezt be először mostanában meg a fringe-rejtély című sorozatban kap elég sok szerepet.


süti beállítások módosítása