ayahuascareality

Az oldal az Amazonas medence sámánvilágával foglalkozik, az ottani spirituális világot, törzsi rituálékat, szokásokat próbálom egy befogadható, olvasható formában bemutatni itt. Ebbe a világba tartozik a természet, az elemek tisztelete, a dohány és a többi szent növény, orvosság, köztük az ayahuasca. Az "ayahuasca" az Amazonasi kecsua kifejezés, aminek számos fordítása létezik, mint a "lélek liánja", a "halottak indája", a "kis halál", a halál kötele", stb. Ez egyike a számos névnek amivel illetik. Mondhatni a legelterjedtebb. Maga az ayahausca egy, az Amazonasi törzsek által kultivált szakrális orvosság, amit vallásos céllal, szertartásos jelleggel vesznek magukhoz a bennszülöttek, egy ehhez tartozó, családonként változó rituálé keretében. Számtalan eltérő részletű szertartás ismeretes, családi titkok, különlegességek, amit a sámánok többnyire bizalmasan kezelnek, mivel ez a munka komoly felelősséget igényel. Dél-Amerikában több úgynevezett szinkretikus egyház is felbukkant, akik (többnyire keresztény)vallási gyakorlataik alapjának tekintik az alkalmankénti teafogyasztást, rituális jelleggel, közösen énekelve. Utóbb nyugati orvosok is elkezdték alkalmazni, például olyan szenvedélybetegségek kezelésére, mint például függőségek, traumák. Az ember a szertartás ideje alatt rituálisan elfogyasztott gyógytea hatására gyakran fizikai rosszullétet tapasztal, gyakori, hogy ki is hányja az elmondások alapján kellemetlen ízű teát. Erről több törzs, jellegzetesen a shipibo azt tartja, hogy az ember gyakran a félelmeit, a hazugságait hányja ki. Emiatt aztán nagy becsben tartják ezt a fajta tisztulást, noha nem feltétele a megtisztulásnak. Ezután mintegy látomás formájában egy szellemi utazáson vesz részt, amit érzelmek, felismerések, képek kísérnek. Különbözőségét abban tartják az első pillanatra hasonlónak tűnő hallucinogén szerekkel szemben, hogy nem egy mesterséges világba kalauzolja a gyógyulni vágyót, hanem önnön belső világába, ahol szembesül örömével, bánatával, boldogságával, és legbelsőbb félelmeivel is. Emiatt azt tartják, az utazás gyakran megviseli az embert pszichikailag. Nem ritka az újjászületés élménye, ami után a szertartáson részt vevő képes valóban megszabadulni a korábbi terheitől, nehézségeitől. Az Amazonas-beli indiánok azt tartják róla, hogy egy csodálatos gyógyszer, aminek a segítségével az ember kapcsolatot teremthet nem csak saját belső létével, hanem a szellemvilággal is, és szembenézve minden terhével, félelmével, megszabadulhat azoktól. Eddig sem pszichikai, sem fizikai függőség nem ismert, továbbá semmilyen mellékhatás nem került dokumentálásra.

Friss topikok

  • Krisztina Sárkány: Szia! Engem érdekelnének az arányok. S az, hogy a főzet mondjuk hűtőben (ha sok lenne) meddig tár... (2018.07.26. 11:29) Különböző ayahuasca főzetek
  • Ihletett: Hol szerezzek sámámt? Egy fuvescigi beszerzesere sem vagyok felkeszulve mert nincsenek ilyen kapcs... (2018.07.09. 17:03) Nem kell a sámán !
  • magnapress: Üdv. Én már régóta keresem a lehetőségét annak, hogy hogyan tudnék részt venni egy Ayahuasca szer... (2017.10.22. 12:36) 5000 indok
  • Péter Kobza: Szia! Ahogy látom már 7 éve ennek a postnak, de azért remélem még jelzi hogy írtak hozzá! Én egy k... (2017.08.21. 15:02) Ayahuasca főzés
  • Zoltán Morta: A videókon a Tensegrity gyakorlatai láthatóak. Mostantól Budapesten a Jurányiban keddenként részt ... (2016.09.08. 03:26) Castaneda fimjei

Ayahuasca élménybeszámoló

2009.08.21. 21:48 - hanaura

Címkék: élménybeszámoló

Nem,ez most nem OLYAN élménybeszámoló.Igazából az élménybeszámolásról szeretnék írni.Olvastam a Daathon, ahol szóvá is tettem az élménybeszámolók hiányát, hogy azért mozgolódnak a dolgok, most is írtak egy-kettőt, és ennek nagyon örülök.

A másik érdekes dolog, amit szintén ezen a fórumon vettem észre, hogy elég sok ember van, akinek volt egy vagy több jól sikerül ayahuasca élménye, de általában ennyi.És múlt időben beszélnek a dolgokról.Na ez az amit nem értek.Már csak azért sem, mert olyasféle írásokat olvastam, amiből kiderül, hogy működött a dolog.Szóval nem az, hogy megpróbált valaki főzni, nem sikerült jól, ahogy általában az első néhány alkalommal szokott, és akkor feladja.Nem.Tapasztalatokat szerzett fiúk, lányok, akik valami miatt mégis elhagyták ezt a dolgot.Nem fogok választ adni a miértekre, mert nem tudom, tippelni viszont igen.

Valamiért, annak ellenére, hogy ez egy csodálatos dolog, az ára miatt elkopik, hogy úgy fogalmazzak.Például amikor a hajnalkát kipróbáltam, hasonló volt a tapasztalatom, és azoknak is, akik éltek vele.Valamiképpen kikopott a dolog.Annyira szarul van, a példánál maradva a hajnalkánál az ember, hogy a második vagy harmadik alkalom után eszébe jut az íze, az émelygés, és már hányingere van a gondolattól is, hogy akkor ezt most újra.

Aki pedig próbálta már az ayahuascát, tudja, hogy űberel mindenféle kellemetlenséget, amit bármilyen szer is okozhat.

Már tippem nincsen, hiszen nem kérdés, hogy ez a dolog mit képes adni, mennyit tud segíteni.Azt nem hinném, hogy elfogytak a problémák...Nem mintha probléma MEGOLDÁSRA alkalmas lenne.SEGÍTENI azonban nagyon sokat tud, ez nem kérdés.

 

Szóval mindenkit buzdítanék, hogy ha csak a kellemetlenségek miatt ignorálja ezt a csodálatos dolgot, akkor vállalja be.Megéri.

 

 

Jómagam is ezt teszem.:)

A bejegyzés trackback címe:

https://ayahuascareality.blog.hu/api/trackback/id/tr561328960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.