ayahuascareality

Az oldal az Amazonas medence sámánvilágával foglalkozik, az ottani spirituális világot, törzsi rituálékat, szokásokat próbálom egy befogadható, olvasható formában bemutatni itt. Ebbe a világba tartozik a természet, az elemek tisztelete, a dohány és a többi szent növény, orvosság, köztük az ayahuasca. Az "ayahuasca" az Amazonasi kecsua kifejezés, aminek számos fordítása létezik, mint a "lélek liánja", a "halottak indája", a "kis halál", a halál kötele", stb. Ez egyike a számos névnek amivel illetik. Mondhatni a legelterjedtebb. Maga az ayahausca egy, az Amazonasi törzsek által kultivált szakrális orvosság, amit vallásos céllal, szertartásos jelleggel vesznek magukhoz a bennszülöttek, egy ehhez tartozó, családonként változó rituálé keretében. Számtalan eltérő részletű szertartás ismeretes, családi titkok, különlegességek, amit a sámánok többnyire bizalmasan kezelnek, mivel ez a munka komoly felelősséget igényel. Dél-Amerikában több úgynevezett szinkretikus egyház is felbukkant, akik (többnyire keresztény)vallási gyakorlataik alapjának tekintik az alkalmankénti teafogyasztást, rituális jelleggel, közösen énekelve. Utóbb nyugati orvosok is elkezdték alkalmazni, például olyan szenvedélybetegségek kezelésére, mint például függőségek, traumák. Az ember a szertartás ideje alatt rituálisan elfogyasztott gyógytea hatására gyakran fizikai rosszullétet tapasztal, gyakori, hogy ki is hányja az elmondások alapján kellemetlen ízű teát. Erről több törzs, jellegzetesen a shipibo azt tartja, hogy az ember gyakran a félelmeit, a hazugságait hányja ki. Emiatt aztán nagy becsben tartják ezt a fajta tisztulást, noha nem feltétele a megtisztulásnak. Ezután mintegy látomás formájában egy szellemi utazáson vesz részt, amit érzelmek, felismerések, képek kísérnek. Különbözőségét abban tartják az első pillanatra hasonlónak tűnő hallucinogén szerekkel szemben, hogy nem egy mesterséges világba kalauzolja a gyógyulni vágyót, hanem önnön belső világába, ahol szembesül örömével, bánatával, boldogságával, és legbelsőbb félelmeivel is. Emiatt azt tartják, az utazás gyakran megviseli az embert pszichikailag. Nem ritka az újjászületés élménye, ami után a szertartáson részt vevő képes valóban megszabadulni a korábbi terheitől, nehézségeitől. Az Amazonas-beli indiánok azt tartják róla, hogy egy csodálatos gyógyszer, aminek a segítségével az ember kapcsolatot teremthet nem csak saját belső létével, hanem a szellemvilággal is, és szembenézve minden terhével, félelmével, megszabadulhat azoktól. Eddig sem pszichikai, sem fizikai függőség nem ismert, továbbá semmilyen mellékhatás nem került dokumentálásra.

Friss topikok

  • annnnnnna: Szia, Sámánt keresek, hogy az elakadásaimban valódi segítséget kapjak. Olyan emberre van szükségem... (2019.06.23. 17:42) 5000 indok
  • Endre Juhász: Sziasztok! Egy megjegyzésem lenne a fenti írással kapcsolatban. Az ayahuasca italt egyértelműen te... (2019.03.09. 22:00) Különböző ayahuasca főzetek
  • Ihletett: Hol szerezzek sámámt? Egy fuvescigi beszerzesere sem vagyok felkeszulve mert nincsenek ilyen kapcs... (2018.07.09. 17:03) Nem kell a sámán !
  • Péter Kobza: Szia! Ahogy látom már 7 éve ennek a postnak, de azért remélem még jelzi hogy írtak hozzá! Én egy k... (2017.08.21. 15:02) Ayahuasca főzés
  • Zoltán Morta: A videókon a Tensegrity gyakorlatai láthatóak. Mostantól Budapesten a Jurányiban keddenként részt ... (2016.09.08. 03:26) Castaneda fimjei

De most akkor mi lehet a gond?

2009.06.29. 12:34 - hanaura

Először is: semmilyen titka nincs az ayahuasca főzésnek. Nincsenek titkos adalékok, vagy valami őrült durva megfejtés. Sose fogok rájönni, hogy magamat is beleértve miért rontja el mindenki az elején.

A küszöb dózisról írtam már. Aki szeretne frusztrált lenni a "mégse történt semmi" című dologgal, az tesztelje, másképp ne sajnálja senki a pénzt normális dózist szerezni. Ha találsz valakit akinek van, ő el fogja mondani, hogy csináld. Már ha kérdezed. A netes cuccok jó részét nem kell elhinni. Azt érdemes elhinni, ami működik az életben....

Szóval az első, hogy szánd rá az időt...

Ha van 50-100 gr mimosád, azt 3-4 óra a minimum amíg főznöd kell, megfelelő mennyiségű vízben. Ami az első, és leglényegesebb, hogy ha nagyon rotyog a cucc, akkor lehet, hogy lián-gulyásleves lesz belőle, de tea tutira nem.

Erre nagyon oda kell figyelni, nem szabad nagyon nagy lángon csinálni, mert a DMT károsodik. A legjobb, ha nem is nagyon rotyog, csak szépen lassan forrjon úgy, hogy max néhány borsónyi helyen bugyogjon. Ez alap dolog nagyon lényeges.

A DMT ha főzöd a teát, egy nagyon sajátos illattal fogja a jelenlétét prezentálni. Amennyiben ez az illat nincs ott, akkor valami nagyon nem stimmel.

A meglepit nem akarom lelőni, miféle illat ez, aki már főzött, annak kíváncsi lennék mi volt a tapasztalata erről. Aztán lepuffantjuk a poént.

De a főzés fontos, mert ez egy rituálé, nem paprikás krumpli, nem árt, ha az ember arra összpontosít, amit akar ettől a dologtól. Én nagyon szeretek főzni, és mindig izgulok, hogy most mit fogok tanulni. Mindig lehet valamit, ami segít.

Csak akarni kell....

A bejegyzés trackback címe:

https://ayahuascareality.blog.hu/api/trackback/id/tr591215376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.