ayahuascareality

Az oldal az Amazonas medence sámánvilágával foglalkozik, az ottani spirituális világot, törzsi rituálékat, szokásokat próbálom egy befogadható, olvasható formában bemutatni itt. Ebbe a világba tartozik a természet, az elemek tisztelete, a dohány és a többi szent növény, orvosság, köztük az ayahuasca. Az "ayahuasca" az Amazonasi kecsua kifejezés, aminek számos fordítása létezik, mint a "lélek liánja", a "halottak indája", a "kis halál", a halál kötele", stb. Ez egyike a számos névnek amivel illetik. Mondhatni a legelterjedtebb. Maga az ayahausca egy, az Amazonasi törzsek által kultivált szakrális orvosság, amit vallásos céllal, szertartásos jelleggel vesznek magukhoz a bennszülöttek, egy ehhez tartozó, családonként változó rituálé keretében. Számtalan eltérő részletű szertartás ismeretes, családi titkok, különlegességek, amit a sámánok többnyire bizalmasan kezelnek, mivel ez a munka komoly felelősséget igényel. Dél-Amerikában több úgynevezett szinkretikus egyház is felbukkant, akik (többnyire keresztény)vallási gyakorlataik alapjának tekintik az alkalmankénti teafogyasztást, rituális jelleggel, közösen énekelve. Utóbb nyugati orvosok is elkezdték alkalmazni, például olyan szenvedélybetegségek kezelésére, mint például függőségek, traumák. Az ember a szertartás ideje alatt rituálisan elfogyasztott gyógytea hatására gyakran fizikai rosszullétet tapasztal, gyakori, hogy ki is hányja az elmondások alapján kellemetlen ízű teát. Erről több törzs, jellegzetesen a shipibo azt tartja, hogy az ember gyakran a félelmeit, a hazugságait hányja ki. Emiatt aztán nagy becsben tartják ezt a fajta tisztulást, noha nem feltétele a megtisztulásnak. Ezután mintegy látomás formájában egy szellemi utazáson vesz részt, amit érzelmek, felismerések, képek kísérnek. Különbözőségét abban tartják az első pillanatra hasonlónak tűnő hallucinogén szerekkel szemben, hogy nem egy mesterséges világba kalauzolja a gyógyulni vágyót, hanem önnön belső világába, ahol szembesül örömével, bánatával, boldogságával, és legbelsőbb félelmeivel is. Emiatt azt tartják, az utazás gyakran megviseli az embert pszichikailag. Nem ritka az újjászületés élménye, ami után a szertartáson részt vevő képes valóban megszabadulni a korábbi terheitől, nehézségeitől. Az Amazonas-beli indiánok azt tartják róla, hogy egy csodálatos gyógyszer, aminek a segítségével az ember kapcsolatot teremthet nem csak saját belső létével, hanem a szellemvilággal is, és szembenézve minden terhével, félelmével, megszabadulhat azoktól. Eddig sem pszichikai, sem fizikai függőség nem ismert, továbbá semmilyen mellékhatás nem került dokumentálásra.

Friss topikok

  • annnnnnna: Szia, Sámánt keresek, hogy az elakadásaimban valódi segítséget kapjak. Olyan emberre van szükségem... (2019.06.23. 17:42) 5000 indok
  • Endre Juhász: Sziasztok! Egy megjegyzésem lenne a fenti írással kapcsolatban. Az ayahuasca italt egyértelműen te... (2019.03.09. 22:00) Különböző ayahuasca főzetek
  • Ihletett: Hol szerezzek sámámt? Egy fuvescigi beszerzesere sem vagyok felkeszulve mert nincsenek ilyen kapcs... (2018.07.09. 17:03) Nem kell a sámán !
  • Péter Kobza: Szia! Ahogy látom már 7 éve ennek a postnak, de azért remélem még jelzi hogy írtak hozzá! Én egy k... (2017.08.21. 15:02) Ayahuasca főzés
  • Zoltán Morta: A videókon a Tensegrity gyakorlatai láthatóak. Mostantól Budapesten a Jurányiban keddenként részt ... (2016.09.08. 03:26) Castaneda fimjei

Technikai részletek

2009.06.25. 14:21 - hanaura

Kedves ayahuascát főzni vágyók!

Néhány lényeges dolog:

Nem hülyeségből mondják, hogy biztonságosabb, ha valaki ott van, miközben az ember levetkőzik mindent magáról. Az se árt, ha az illető ismeri ezt a dolgot, de ha nem is ayahuascázott még, legalább ne ijedjen meg, amikor érdekes dolgok történnek. Ha már egy-két poháron túl van az ember, akkor arra úgyse lesz gond, hogy elkóborol, mint amit például a salviánál említenek potenciális veszélyforrásként. Mert ez az a stádium, ahol az ayahuascázó már nem tud járni, és nagy valószínűséggel még az ágyából se tud kimászni. Ettől nem kell megijedni, ez csak egy, a tevékenység hasznával járó kisebb nehézség.

Szóval a vigyázó. Nem szándékozom olyasmiről ugatni, amit én se csinálok, szóval az igazsághoz tartozik, hogy én is egyedül ayahuascázom. Nem a világ vége, de ettől még jobb ha van valaki, főleg hogy az a tapasztalat, miszerint még ha nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott is az illető egész nap, és erre meditál napok óta és olyan szet meg szettingizé van, hogy csak na - attól még izgulni fog. Ez ugyanis tényleg a legerősebb ilyen jellegű dolog tudomásom szerint. Szóval valami stressz így is úgy is adódik. Én sokadik alkalom után is izgultam, ami néha-néha nem is volt túl jó dolog...

Mindezekből csak annyit akartam kihozni, hogy ha tudsz, szerezz valakit, ha meg nem akkor legyél tényleg óvatos. Nem játék a dolog, ahogy már ezerszer, és még a továbbiakban is kismilliószor le fogom írni. Az ayahuasca az az ayahuascázóknak van. Ez nem gomba, nem salvia, nem LSD. Ha ezeket szereted és kisérletzni vágysz, akkor inkább a szokásos szeredből vegyél be többet. Akkor ayahuascázz,ha ayahuascáznod kell. És ez nem két perc. Ennek az ember utánaolvas, keresni próbál másokat, akik már tapasztaltak, keres megfelelő növényt, alkalmat. Kitalálja az egészet, meditál rajta, összpontosít, hogy tényleg azt akarja ettől, amire jó - szóval nem kevés előkészületet igényel.

A másik a sokat emlegetett küszöbdózis. A harmala/mimosa változattal számolva, ha valaki először csinálja, akkor az a 16-18 gr mimosa, és 4-5 gr harmala bőven elég. Elsőre ÚGYSE fog több menni. Nem kötelező elhinni, de akkor is így van, mindegy, hogy menyit kisérletezett az ember már más dolgokkal. Amikor már volt néhány sikeres alkalom, akkor már azért elkél a háznál az az 50 gr mimosa és kb 15 gr harmala, minimum. Ez ha jól főzöd, akkor három pohár. Ami nagyon lényeges, hogy működésénél fogva - amiről később még írok - minél több kör tea van, annál hatványozottabban erősebb a  dolog. Az első pohár egy bevezető szokott lenni, a második már akkorát ránt a tudaton, hogy amikor kifele jön az ember, akkor gondolkodik, hogy mi a franc történt, és mikor, mert egyszer csak sokszorosára nőtt. Több körről nem is beszélve, ezek már hihetetlen mélységekbe engednek be. Ami a szép, hogy ezek nem az egyéntől függetlenek. Szerintem az LSD is máshova visz. Sokat taníthat, sőt az ayával ellentétben kisebb dózissal azt még nagyon lehet élvezni is, de még mindig valami káprázatba tesz. Szerintem. Az ayahuascánál minden úgynevezett látomás az emberből jön, és amikor benne van, ezt pontosan tudja is, tudja, hogy milyen nem látható részéből cibált ki valamit a tea.

Amikor gyengül a hatás, vagy hát, nálam hirtelen szokott a "kitisztulás" jönni, lehet tolni a következőt. A gyomor nem annyira fogja kultiválni, csak szólok!:)

Senki nem lett még beteg ettől, de tényleg kurvára súlyos.

Ha nincs több tea, netán erő vagy indittatás a folytatáshoz, akkor tessenek pihenni. Sokat. Nagyon intenzív leckét ad ez a szer, amihez idő kell feldolgozni. Másnap, amikor a  lehúzott redőnyök mögül az ember kimerészkedik a szabadba, szikrázni fog a Világ.

És egyre több olyan gondolat előkerül, amik segíteni fognak egy valóságosabb élethez a mindennapokban....

A bejegyzés trackback címe:

https://ayahuascareality.blog.hu/api/trackback/id/tr841207755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.