ayahuascareality

Az oldal az Amazonas medence sámánvilágával foglalkozik, az ottani spirituális világot, törzsi rituálékat, szokásokat próbálom egy befogadható, olvasható formában bemutatni itt. Ebbe a világba tartozik a természet, az elemek tisztelete, a dohány és a többi szent növény, orvosság, köztük az ayahuasca. Az "ayahuasca" az Amazonasi kecsua kifejezés, aminek számos fordítása létezik, mint a "lélek liánja", a "halottak indája", a "kis halál", a halál kötele", stb. Ez egyike a számos névnek amivel illetik. Mondhatni a legelterjedtebb. Maga az ayahausca egy, az Amazonasi törzsek által kultivált szakrális orvosság, amit vallásos céllal, szertartásos jelleggel vesznek magukhoz a bennszülöttek, egy ehhez tartozó, családonként változó rituálé keretében. Számtalan eltérő részletű szertartás ismeretes, családi titkok, különlegességek, amit a sámánok többnyire bizalmasan kezelnek, mivel ez a munka komoly felelősséget igényel. Dél-Amerikában több úgynevezett szinkretikus egyház is felbukkant, akik (többnyire keresztény)vallási gyakorlataik alapjának tekintik az alkalmankénti teafogyasztást, rituális jelleggel, közösen énekelve. Utóbb nyugati orvosok is elkezdték alkalmazni, például olyan szenvedélybetegségek kezelésére, mint például függőségek, traumák. Az ember a szertartás ideje alatt rituálisan elfogyasztott gyógytea hatására gyakran fizikai rosszullétet tapasztal, gyakori, hogy ki is hányja az elmondások alapján kellemetlen ízű teát. Erről több törzs, jellegzetesen a shipibo azt tartja, hogy az ember gyakran a félelmeit, a hazugságait hányja ki. Emiatt aztán nagy becsben tartják ezt a fajta tisztulást, noha nem feltétele a megtisztulásnak. Ezután mintegy látomás formájában egy szellemi utazáson vesz részt, amit érzelmek, felismerések, képek kísérnek. Különbözőségét abban tartják az első pillanatra hasonlónak tűnő hallucinogén szerekkel szemben, hogy nem egy mesterséges világba kalauzolja a gyógyulni vágyót, hanem önnön belső világába, ahol szembesül örömével, bánatával, boldogságával, és legbelsőbb félelmeivel is. Emiatt azt tartják, az utazás gyakran megviseli az embert pszichikailag. Nem ritka az újjászületés élménye, ami után a szertartáson részt vevő képes valóban megszabadulni a korábbi terheitől, nehézségeitől. Az Amazonas-beli indiánok azt tartják róla, hogy egy csodálatos gyógyszer, aminek a segítségével az ember kapcsolatot teremthet nem csak saját belső létével, hanem a szellemvilággal is, és szembenézve minden terhével, félelmével, megszabadulhat azoktól. Eddig sem pszichikai, sem fizikai függőség nem ismert, továbbá semmilyen mellékhatás nem került dokumentálásra.

Friss topikok

  • annnnnnna: Szia, Sámánt keresek, hogy az elakadásaimban valódi segítséget kapjak. Olyan emberre van szükségem... (2019.06.23. 17:42) 5000 indok
  • Endre Juhász: Sziasztok! Egy megjegyzésem lenne a fenti írással kapcsolatban. Az ayahuasca italt egyértelműen te... (2019.03.09. 22:00) Különböző ayahuasca főzetek
  • Ihletett: Hol szerezzek sámámt? Egy fuvescigi beszerzesere sem vagyok felkeszulve mert nincsenek ilyen kapcs... (2018.07.09. 17:03) Nem kell a sámán !
  • Péter Kobza: Szia! Ahogy látom már 7 éve ennek a postnak, de azért remélem még jelzi hogy írtak hozzá! Én egy k... (2017.08.21. 15:02) Ayahuasca főzés
  • Zoltán Morta: A videókon a Tensegrity gyakorlatai láthatóak. Mostantól Budapesten a Jurányiban keddenként részt ... (2016.09.08. 03:26) Castaneda fimjei

Egy különös álom

2009.06.21. 15:32 - hanaura

Reggel öt fele felébredtem életem szerelmével az oldalamon, és rájöttünk, hogy nincs itthon csoki, és ez igazán igazságtalan dolog a sorstól!:)

Visszafeküdtünk, és akkor volt egy különös álmom. Nem tudom szerepet játszik-e az álmom milyenségében a beszélgetésem Vele, amikor is mesélt a környezetében valamiről. Arról volt szó, hogy senki se akarja azt, hogy önmaga legyen, azok se akik úgymond szeretik, és hogy mennyire tud ez a "szeretettel" kényszerített szerep fájni.

Valahol a Duna-parton ayahuascáztam, és amikor nagyjából magamhoz tértem, és már tudtam járni, akkor egy üvegbe eldugtam a maradékot, hogy sétálok egyet, míg ezt a nehéz utat tovább mélyítem. Mire visszaértem természetesen sehol nem volt, viszont összeakadtam emberekkel. Nem ilyen mátrixos ügynökök voltak, mert azok szerintem kicsit viccesre sikeredtek, hanem hasonló, de jóval ijesztőbb karakterek hada.

Elfogtak, jól megvertek, elvittek egy helyre, ilyen padlásszerűségre, és oda bezártak. Persze megpróbáltam szökni, amikor is újra bántottak és beadtak egy injekciót amitől elaludtam, de valamiért tudtam, hogy kevesebb ideig aludtam, mint tervezték, és mialatt öntudatlan voltam, egyfajta "ayahuasca álmot" láttam. Erről a jelenségről még írok...

Felébredtem, és akkor rájöttem, hogy fogvatartanak egy helyen, elkezdtem nézelődni, és egy paneltömbbe ágyazott high-tech helyet láttam, nem is igazán labor volt, inkább valami labor plusz élettér félét, kicsit x-meneset. Az ajtó valamiért akkor már nyitva volt, de tudtam, hogy nagyon figyelnek. Érdekes módon nem kamerák voltak hanem emberek. Többször kintebb és kintebb merészkedtem, hogy felmérjem a szökési lehetőségeket. Egyszer meg is próbáltam, és akkor kaptam egy nagy injekciót, olyat ami egy fúró és egy tű keveréke volt, de akkor már kedvesebb személyzet volt, igazából szimpatikus emberek. Egy ötven körüli hölgy adta be, mondta,hogy ne nagyon ugráljak mert "jönni fognak" és az nem lesz olyan jó, de különben is nézzek szét, nem olyan rossz ez, végül is az új otthonomról berszélünk.

Aztán volt még egy szökési kísérletem, amikor megint megvertek, és még nagyobb injekcióval altattak el, de megint csak az "ayahuasca álom" jött, és még riadtabbá tett.

Akkor már kimondottan jó emberek közt voltam, az ápolók is kedvesek votak, és a hely se volt rossz, sőt igazából rájöttem egy ponton, hogy nem az én kis szakadt ruháim vannak rajtam, hanem egyfajta egyenruha, de tetszett. Nem olyan volt, mint a durvábbik személyzeté, de kicsit uniformis jellegű, megint csak némi x-men ízzel (Nagyon szeretem egyébként!) És akkor már habár féltem ezektől a durva őröktől és a fel-feltűnő nagyobb és ijesztőbb vezetőktől, de kezdtem ellenni. Azért néha belázadtam, akkor jobban teletömtek, de megint csak az aya dolgozott a gyógyszer helyett, és éreztem hogy azért valami nem kerek. De azért egyre jobban elvoltam.

Aztán valakinél volt telefon,és nem tudom honnan jött, de jöttek újabb és újabb bentlakók, és az egyiknek, akinek volt ez a telefonja, annak a számaiból válogattak, és azokat kapták el. Nálam maradt az enyém is, de nem működött, pedig akartam a barátnőmet hívni, hogy kicsit gáz van, de megoldom, csak legyen óvatos.

Aztán megláttam a becenevét a telefonban és akkor már nagyon rettegtem újra, pedig kezdtem megszokni a helyet és a helyzetet.

Azt tudtam, hogy a számokat valamiért nem lehet kitörölni, és hogy név alapján keresnek, szóval megpróbáltam átírni a nevet, de nem ment, és a durvább őrök el is kaptak, én meg mivel már ismertem a pályát, elkezdtem menekülni.

Amit elfelejtettem leírni, a kezelések különböző stádiumaiban élők különböző szinteken voltak, és minél régebbi volt valaki, annál magasabb emeleten volt. Szóval elvoltam én már ott, sőt kaptam egy-két kisebb besegíteni valót, és jól elvoltam, de amikor megláttam a nevet a telefonban....

Szóval futottam, és akkor megláttam az én társamat az első emeleten, mert már ő is "meg volt", és túl volt az első kezelésen, és kába volt, de valahogy elkaptam, felnyaláboltam, és elkezdtünk menekülni.

 

 

Nem vagyok egy nagy álom-megfejtő, és nem tudom hányan nézik az oldalamat, de azért kíváncsi lennék kinek mi jött le. Addig meg gondolkodok magam is. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://ayahuascareality.blog.hu/api/trackback/id/tr661198853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darkshine 2009.06.23. 03:47:33

érdekes álom, hogy mit jelent azt Te tudod megfejteni igazán szerintem:) Nekem is nagyon intenzív álmaim vannak, minden alvás után pontosan emlékszem arra amit álmodtam. Ami pedig a legérdekesebb, hogy már több ember is volt akik azt mondták sosem emlékeznek az álmaikra, de ha velem aludtak mindig emlékeztek. Fertőzök biztos:D

hanaura 2009.06.23. 11:47:31

Hát,van tippem!:)
Tulajdonképpen ez az a mód,ahogy az ember odaadja a lelkét,meg az igazi önazonosságát.Először nagyon fáj,aztán beletörődik,aztán rájön,hogy nem is olyan rossz,végülis egész kellemes.
Szóval valami ilyesmi...
És persze benne volt az is,hogy bármi ami felszabadítja az embert az miért nem "JÓ" oly sok mindenkinek....

Hmmm,kiváncsi lennék az álmaidra!:)