ayahuascareality

Az oldal az Amazonas medence sámánvilágával foglalkozik, az ottani spirituális világot, törzsi rituálékat, szokásokat próbálom egy befogadható, olvasható formában bemutatni itt. Ebbe a világba tartozik a természet, az elemek tisztelete, a dohány és a többi szent növény, orvosság, köztük az ayahuasca. Az "ayahuasca" az Amazonasi kecsua kifejezés, aminek számos fordítása létezik, mint a "lélek liánja", a "halottak indája", a "kis halál", a halál kötele", stb. Ez egyike a számos névnek amivel illetik. Mondhatni a legelterjedtebb. Maga az ayahausca egy, az Amazonasi törzsek által kultivált szakrális orvosság, amit vallásos céllal, szertartásos jelleggel vesznek magukhoz a bennszülöttek, egy ehhez tartozó, családonként változó rituálé keretében. Számtalan eltérő részletű szertartás ismeretes, családi titkok, különlegességek, amit a sámánok többnyire bizalmasan kezelnek, mivel ez a munka komoly felelősséget igényel. Dél-Amerikában több úgynevezett szinkretikus egyház is felbukkant, akik (többnyire keresztény)vallási gyakorlataik alapjának tekintik az alkalmankénti teafogyasztást, rituális jelleggel, közösen énekelve. Utóbb nyugati orvosok is elkezdték alkalmazni, például olyan szenvedélybetegségek kezelésére, mint például függőségek, traumák. Az ember a szertartás ideje alatt rituálisan elfogyasztott gyógytea hatására gyakran fizikai rosszullétet tapasztal, gyakori, hogy ki is hányja az elmondások alapján kellemetlen ízű teát. Erről több törzs, jellegzetesen a shipibo azt tartja, hogy az ember gyakran a félelmeit, a hazugságait hányja ki. Emiatt aztán nagy becsben tartják ezt a fajta tisztulást, noha nem feltétele a megtisztulásnak. Ezután mintegy látomás formájában egy szellemi utazáson vesz részt, amit érzelmek, felismerések, képek kísérnek. Különbözőségét abban tartják az első pillanatra hasonlónak tűnő hallucinogén szerekkel szemben, hogy nem egy mesterséges világba kalauzolja a gyógyulni vágyót, hanem önnön belső világába, ahol szembesül örömével, bánatával, boldogságával, és legbelsőbb félelmeivel is. Emiatt azt tartják, az utazás gyakran megviseli az embert pszichikailag. Nem ritka az újjászületés élménye, ami után a szertartáson részt vevő képes valóban megszabadulni a korábbi terheitől, nehézségeitől. Az Amazonas-beli indiánok azt tartják róla, hogy egy csodálatos gyógyszer, aminek a segítségével az ember kapcsolatot teremthet nem csak saját belső létével, hanem a szellemvilággal is, és szembenézve minden terhével, félelmével, megszabadulhat azoktól. Eddig sem pszichikai, sem fizikai függőség nem ismert, továbbá semmilyen mellékhatás nem került dokumentálásra.

Friss topikok

  • Krisztina Sárkány: Szia! Engem érdekelnének az arányok. S az, hogy a főzet mondjuk hűtőben (ha sok lenne) meddig tár... (2018.07.26. 11:29) Különböző ayahuasca főzetek
  • Ihletett: Hol szerezzek sámámt? Egy fuvescigi beszerzesere sem vagyok felkeszulve mert nincsenek ilyen kapcs... (2018.07.09. 17:03) Nem kell a sámán !
  • magnapress: Üdv. Én már régóta keresem a lehetőségét annak, hogy hogyan tudnék részt venni egy Ayahuasca szer... (2017.10.22. 12:36) 5000 indok
  • Péter Kobza: Szia! Ahogy látom már 7 éve ennek a postnak, de azért remélem még jelzi hogy írtak hozzá! Én egy k... (2017.08.21. 15:02) Ayahuasca főzés
  • Zoltán Morta: A videókon a Tensegrity gyakorlatai láthatóak. Mostantól Budapesten a Jurányiban keddenként részt ... (2016.09.08. 03:26) Castaneda fimjei

Jó sors

2009.06.18. 23:50 - hanaura

Azt hiszem azért egy igazán jó sorsom van, csak hogy valamit írjak személyesen magamról. Aztán persze minden írásom nagyon személyes itt, csak legfeljebb másképpen az. Ami itt úgymond a fő téma, az egy olyan tevékenység, amivel az ember meztelenre vetkőzteti a lelkét, és mi személyesebb ennél? Ugyanakkor meg egy szempontból én nem AZ ayahuasca olalat akarom megírni, hanem írni emberekről, az életről, a "dolgokról" és arról, hogy ha az ember valami igazira vágyik, akkor az egy kurva nehéz dolog lesz, mert naponta több milió lehetősége van arra hogy üzletet kössön magával. És ebben a dologban, ez ellen tud segíteni az aya. Semmit nem old meg. Viszont sokat segíthet, és segít is, megfelelő hozzáállás esetén. A lényeg azonban az egész élet.

Vágyom egy valódi Életre.

A bejegyzés trackback címe:

https://ayahuascareality.blog.hu/api/trackback/id/tr501194473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Mandelbrot · http://mandelbrot.blog.hu 2009.06.19. 08:01:20

Mr. Mandelbrotnak egyszer a következőket mesélte odabent valaki: "Az életed valódi. Mindig is az volt. És örökké az lesz. Az Élet a Valóság. Csak arra vár, hogy felfedezd. Tárt karokkal vár, csak Te elfordultál. Pedig csak Rád vár. Már nagyon rég óta..."

Mr. Mandelbrot szerint a szavak nehéz dolgok, mert mindenki azt ért rajta, amit akar. Ezért jobb is, ha nem beszél tovább.

hanaura 2009.06.19. 20:23:29

Mr Mandelbrot szerintem ért mindent....:)
Szeretnék én is ilyenféle ember lenni,és remélem az önismereti/terápiás/önterápiás hangulat Mr Mandelbrotnak is kedvező lehet.
Az igazi dolgok ott vannak,csak szeretjük hazugságokra cserélni,de erről majd lesz komment,fontos téma!