ayahuascareality

Az oldal az Amazonas medence sámánvilágával foglalkozik, az ottani spirituális világot, törzsi rituálékat, szokásokat próbálom egy befogadható, olvasható formában bemutatni itt. Ebbe a világba tartozik a természet, az elemek tisztelete, a dohány és a többi szent növény, orvosság, köztük az ayahuasca. Az "ayahuasca" az Amazonasi kecsua kifejezés, aminek számos fordítása létezik, mint a "lélek liánja", a "halottak indája", a "kis halál", a halál kötele", stb. Ez egyike a számos névnek amivel illetik. Mondhatni a legelterjedtebb. Maga az ayahausca egy, az Amazonasi törzsek által kultivált szakrális orvosság, amit vallásos céllal, szertartásos jelleggel vesznek magukhoz a bennszülöttek, egy ehhez tartozó, családonként változó rituálé keretében. Számtalan eltérő részletű szertartás ismeretes, családi titkok, különlegességek, amit a sámánok többnyire bizalmasan kezelnek, mivel ez a munka komoly felelősséget igényel. Dél-Amerikában több úgynevezett szinkretikus egyház is felbukkant, akik (többnyire keresztény)vallási gyakorlataik alapjának tekintik az alkalmankénti teafogyasztást, rituális jelleggel, közösen énekelve. Utóbb nyugati orvosok is elkezdték alkalmazni, például olyan szenvedélybetegségek kezelésére, mint például függőségek, traumák. Az ember a szertartás ideje alatt rituálisan elfogyasztott gyógytea hatására gyakran fizikai rosszullétet tapasztal, gyakori, hogy ki is hányja az elmondások alapján kellemetlen ízű teát. Erről több törzs, jellegzetesen a shipibo azt tartja, hogy az ember gyakran a félelmeit, a hazugságait hányja ki. Emiatt aztán nagy becsben tartják ezt a fajta tisztulást, noha nem feltétele a megtisztulásnak. Ezután mintegy látomás formájában egy szellemi utazáson vesz részt, amit érzelmek, felismerések, képek kísérnek. Különbözőségét abban tartják az első pillanatra hasonlónak tűnő hallucinogén szerekkel szemben, hogy nem egy mesterséges világba kalauzolja a gyógyulni vágyót, hanem önnön belső világába, ahol szembesül örömével, bánatával, boldogságával, és legbelsőbb félelmeivel is. Emiatt azt tartják, az utazás gyakran megviseli az embert pszichikailag. Nem ritka az újjászületés élménye, ami után a szertartáson részt vevő képes valóban megszabadulni a korábbi terheitől, nehézségeitől. Az Amazonas-beli indiánok azt tartják róla, hogy egy csodálatos gyógyszer, aminek a segítségével az ember kapcsolatot teremthet nem csak saját belső létével, hanem a szellemvilággal is, és szembenézve minden terhével, félelmével, megszabadulhat azoktól. Eddig sem pszichikai, sem fizikai függőség nem ismert, továbbá semmilyen mellékhatás nem került dokumentálásra.

Friss topikok

  • annnnnnna: Szia, Sámánt keresek, hogy az elakadásaimban valódi segítséget kapjak. Olyan emberre van szükségem... (2019.06.23. 17:42) 5000 indok
  • Endre Juhász: Sziasztok! Egy megjegyzésem lenne a fenti írással kapcsolatban. Az ayahuasca italt egyértelműen te... (2019.03.09. 22:00) Különböző ayahuasca főzetek
  • Ihletett: Hol szerezzek sámámt? Egy fuvescigi beszerzesere sem vagyok felkeszulve mert nincsenek ilyen kapcs... (2018.07.09. 17:03) Nem kell a sámán !
  • Péter Kobza: Szia! Ahogy látom már 7 éve ennek a postnak, de azért remélem még jelzi hogy írtak hozzá! Én egy k... (2017.08.21. 15:02) Ayahuasca főzés
  • Zoltán Morta: A videókon a Tensegrity gyakorlatai láthatóak. Mostantól Budapesten a Jurányiban keddenként részt ... (2016.09.08. 03:26) Castaneda fimjei

Várakozás

2009.06.16. 11:06 - hanaura

A múltkorról megmaradt 50 gr mimosa-hoz a napokban szerzek még ötvenet, és szívem hölgyével nekivágunk egy mély, nehéz önismereti utazásnak. Várom már, na, pedig hát, sok-sok alkalom után se lett könnyebb egyik alkalom se, csak talán tudatosabb vagyok arról, hogy ez milyen sokat tud adni, olyan dolgokat, amikről egyre kevésbé tud a fájdalom lebeszélni.

Hja, valamikor írok egy részletes főzési útmutatót, csak még rá kellene jönnöm, hogy miképpen tudom ebben a blogprogramban úgy megírni, hogy ne a napi bejegyzések között legyen, hanem valami ikonnal elérhető, vagy...ú, de meg kellene nekem pécéül tanulnom. :)

Habár egy kedves valaki megajánlotta, hogy segít ,hát...lehet, hogy jobban járnék.

Terv az van nem kevés. Anyagismertetőket nem akarok, mert akár a DAATH-on, akár máshol rengeteg ilyen van, tudományos értelemben meg én nem vagyok egy nagyon felkészült ember. Persze vannak ismereteim, nyilván, de inkább az a része érdekel a dolgoknak, ami, mondjuk úgy a jellemfejlődést segíti. Én ennek látom értelmét.

Nem akarok sámán-izét se játszani, bár az lennék! De nem vagyok. Se vegyészmérnököt, az meg nem is akarok lenni.

Egy szimpla arc vagyok, aki szeretne jobb emberré válni, és egy rakás izgalmas dolgot találni az életben ami segíthet. És az a fajta ember vagyok, aki nem utasít vissza semmit, azzal,hogy na ,majd én megfejtem. Tanulni nem szégyen. És akár egy könyv, akár egy beszélgetés, akár az ayahuasca is sokat tud tanítani. Sok dologban tud segíteni.

Nyilván nem ezeken múlik, a maga dolgait mindenki maga fogja végigkínlódni, ebben senki nem fog segíteni, de az, hogy ennek a kínlódásnak legyen konklúziója, hogy igazából építsen, na az a nehezebb, és én örülök mindennek, ami segít abban hogy lássak, hogy egyszerűen csak egy jó emberré válhassak, aki tud sokat adni másoknak, és még emellett gazdag is marad a lelke.

A bejegyzés trackback címe:

https://ayahuascareality.blog.hu/api/trackback/id/tr71188430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.