ayahuascareality

Az oldal az Amazonas medence sámánvilágával foglalkozik, az ottani spirituális világot, törzsi rituálékat, szokásokat próbálom egy befogadható, olvasható formában bemutatni itt. Ebbe a világba tartozik a természet, az elemek tisztelete, a dohány és a többi szent növény, orvosság, köztük az ayahuasca. Az "ayahuasca" az Amazonasi kecsua kifejezés, aminek számos fordítása létezik, mint a "lélek liánja", a "halottak indája", a "kis halál", a halál kötele", stb. Ez egyike a számos névnek amivel illetik. Mondhatni a legelterjedtebb. Maga az ayahausca egy, az Amazonasi törzsek által kultivált szakrális orvosság, amit vallásos céllal, szertartásos jelleggel vesznek magukhoz a bennszülöttek, egy ehhez tartozó, családonként változó rituálé keretében. Számtalan eltérő részletű szertartás ismeretes, családi titkok, különlegességek, amit a sámánok többnyire bizalmasan kezelnek, mivel ez a munka komoly felelősséget igényel. Dél-Amerikában több úgynevezett szinkretikus egyház is felbukkant, akik (többnyire keresztény)vallási gyakorlataik alapjának tekintik az alkalmankénti teafogyasztást, rituális jelleggel, közösen énekelve. Utóbb nyugati orvosok is elkezdték alkalmazni, például olyan szenvedélybetegségek kezelésére, mint például függőségek, traumák. Az ember a szertartás ideje alatt rituálisan elfogyasztott gyógytea hatására gyakran fizikai rosszullétet tapasztal, gyakori, hogy ki is hányja az elmondások alapján kellemetlen ízű teát. Erről több törzs, jellegzetesen a shipibo azt tartja, hogy az ember gyakran a félelmeit, a hazugságait hányja ki. Emiatt aztán nagy becsben tartják ezt a fajta tisztulást, noha nem feltétele a megtisztulásnak. Ezután mintegy látomás formájában egy szellemi utazáson vesz részt, amit érzelmek, felismerések, képek kísérnek. Különbözőségét abban tartják az első pillanatra hasonlónak tűnő hallucinogén szerekkel szemben, hogy nem egy mesterséges világba kalauzolja a gyógyulni vágyót, hanem önnön belső világába, ahol szembesül örömével, bánatával, boldogságával, és legbelsőbb félelmeivel is. Emiatt azt tartják, az utazás gyakran megviseli az embert pszichikailag. Nem ritka az újjászületés élménye, ami után a szertartáson részt vevő képes valóban megszabadulni a korábbi terheitől, nehézségeitől. Az Amazonas-beli indiánok azt tartják róla, hogy egy csodálatos gyógyszer, aminek a segítségével az ember kapcsolatot teremthet nem csak saját belső létével, hanem a szellemvilággal is, és szembenézve minden terhével, félelmével, megszabadulhat azoktól. Eddig sem pszichikai, sem fizikai függőség nem ismert, továbbá semmilyen mellékhatás nem került dokumentálásra.

Friss topikok

  • Janos78: Üdv mindenkinek!A nevem János.1 éve voltam Iquitosba.2 hetet sikerült a dzsungel mélyén eltöltenem... (2020.04.19. 21:00) 5000 indok
  • Endre Juhász: Sziasztok! Egy megjegyzésem lenne a fenti írással kapcsolatban. Az ayahuasca italt egyértelműen te... (2019.03.09. 22:00) Különböző ayahuasca főzetek
  • : Hol szerezzek sámámt? Egy fuvescigi beszerzesere sem vagyok felkeszulve mert nincsenek ilyen kapcs... (2018.07.09. 17:03) Nem kell a sámán !
  • Péter Kobza: Szia! Ahogy látom már 7 éve ennek a postnak, de azért remélem még jelzi hogy írtak hozzá! Én egy k... (2017.08.21. 15:02) Ayahuasca főzés
  • Zoltán Morta: A videókon a Tensegrity gyakorlatai láthatóak. Mostantól Budapesten a Jurányiban keddenként részt ... (2016.09.08. 03:26) Castaneda fimjei

Ayahuasca, reinkarnáció, és egyéb tanítások

2009.11.19. 00:06 - hanaura

Címkék: ayahuasca reinkarnáció és egyéb tanítások


 
Ma kaptam meg ezt az írást Ogrétől azzal, hogy nem biztos, hogy be kellene tenni. Ehhez tudni kell, hogy ő az az ember, aki inkább továbbáll és nem teszi amit amúgy tenne, csak hogy ne bántson meg másokat. Valami ilyesmit éreztem most is. Telefonon hívtam vissza, mert egész nap a városban pörögtem, és egy sms-t kaptam tőle, hogy megírta, nézzem meg, mert lehet, hogy gond van vele. Nem a tartalmával, nyilván.
És tény, olyan húrokat pendít meg amik igen csak lécrezegtető témák. De attól még-én teljes szívemből ezt hiszem- az igazság.
És mint olyan, nagyon tanító.
Ami a fő "gond" volt, hogy nehogy esetleg valaki, aki a vallási felekezetére ismer az írásból, magára vegye az írást, vagy megsértődjön. Én azt hiszem, igen...hiszem, hogy ez nem fog bekövetkezni.
A szervezett vallások sajnos néha elég sokat tettek, hogy az a fajta ősi spiritualizmus, ami kiengedi a szellemet a palackból, az örökre a babonák, és egyéb barbár faszságok ládikába legyenek zárva.
Erről nagyon sokat lehetne írni....
Ogre mégsem erről ír.
Illetve nem csak erről.
Nem egy leleplező cikk az egyházak disznóságairól, hanem egy hihetetlenül összeszedett írás, hogy hogyan veszett, hogyan veszhetett ki az egyén életéből a spiritualizmus. Legalább is nekem ez jött le ebből, remélem jól értettem meg.
Illetve, hogy még sokkal több dolog összefügg mint sejtené az ember.
Mint hogy ayahuascareality vagyunk és nem historyreality, ez alaposan összefüggésbe van hozva és részletesen tárgyalva az általunk a való mivoltában megismertetni vágyott amazonas beli gyógyító szerrel.
Én nem akartam, hogy attól amit én éreztem a cikk után, attól bárki is meg legyen fosztva.
Figyelem, sajnos "botrány-cikket" nem igérhetek!:))))
Ellenben egy igen felkavaró írást, nagy és sajnos ritkán emlegetett igazságokról, továbbá az igazi életről, szabadságról annál inkább.
Úgy érzem, nagyon sokat tanultam ebből az írásból, remélem Nektek istetszeni fog.
 
Ím:
 
 
 
 
Az Ayahuasca, a reinkarnáció, és egyéb tanítások
 
 
 A talin vetődött fel Hanaurával történt beszélgetésünk során, hogy írjak a témában. Nos fogadjátok szeretettel, és legyen picit a tiétek is, amit gondolok. Hogy ha egy Jehova tanúja, esetleg egy más vallás képviselője meglep valamelyik kihalt aluljáróban, legyen tudás- alapod, amivel elgondolkodtatod.:)
 
A reinkarnáció tiltásáról:
 
 
Gén vetette fel a Potalában, hogy egy magát demokratikusnak valló állam hogy tudja neked megmondani hogy mit és hogy higgy, mi jó neked, mivel tudod leginkább egészségben tartani a testedet? Miért és kinek jó ez?
 
Képzelj el a kisgyereket, amint a város-ligetben sétál, anyu vesz neki jobb esetben egy Hanna Montánás lufit, és egy fagyit, mert fizetés nap volt.:) Sétálnak, a lufi egyszer kidurran, és a benne lévő hélium pillanatok alatt elillan. Merre és hogyan, azt nem látod, csak a tanultak alapján vágod, hogy gyakorlatilag szanaszéjjel. A kölök sírni kezd, és rosszabb esetben a fagyit is eldobja. Anyu körbenéz, leszidja, és ha még mindig kezelhetetlen, kap egy tockost is szerencsétlen. Kész a káosz.:) A dolog annyi volt, hogy amíg a lufiban volt a culáger, irányítható formába került, de amint elillant, megfoghatatlanná vált, kezelhetetlenné. Olyan formát vett fel, ami a természet törvényeinek engedelmeskedve szétterjedt a neki kitalált formában. Innentől kezelhetetlenné válik a dolog totálisan, ezért a lufi is kidobásra kerül, anyu meg tanult az esetből, és legközelebb bálázószalaggal köti a lurkó kezére ha egyáltalán vesz neki. Miért mondtam ezt el? Egy állam irányítása felelős dolog biztos és cél az, hogy mindenkinek jó legyen ( ami lehetetlen). Ha egy katonai hadtestnek azt mondják, "áss!", akkor mindenki ásni fog, de egy csoport őrjöngő szurkoló mondjuk a 3-as metrón a büdös életbe nem fog "ásni", hiába könyörögsz nekik, legfeljebb a Lehel úti megállónál leszállnak veled ha nagyon rájuk akarsz hatni és a felszíni virág ágyásokba vájják bele arcoddal a jövő évi árnika-palánták helyét. Ettől fél az állam, hogy elveszti a hatalmat, ezért olyan eszközöket használ, amikkel belülről képes téged a "megszabott úton" tartani. Az ősök szellemével való kapcsolatot már rég elvesztette a civilizáltnak mondott világ,ezért jobb híján felépít neked egy fogyasztói társadalmat, ami egy mímelt adok-kapok rendszeren alapul, ahol elhiteti veled, hogy ha "jó" leszel, és megteszed, amit kér, akkor gazdag lehetsz. 
 
Egy kis anti-keresztény szakasz: 
 
Ezt a dolgot  I. (Szent) István  vezette be, és érdekes mód megindult a termelés. Állam szinten mindez úgy zajlott le, hogy a régi szén- cellás aksikat lecserélte Lítium-metálhibridre. A megbízhatatlan, hordákban élő ezerféle csoportnak ki lett adva az ukász, hogy mit higgyenek. Az akkor még működő sámánizmus helyén megjelent a kereszténység. Egy új valami, ami belülről volt képes elemészteni, ha nem a társadalmi normáknak megfelelően éltél. Bűntudatot generált, ami a mai keresztény egyházak egyik fő öröksége is. A pórnép semmit nem tudott erről az új vallásról, de lassan trendi lett a monoteizmus. Könyveket írtak, emelték a köztudatban az egyistenhit szerepét, míg végül az egész ország, és jelenleg a világon 1.3 milliárd ember mondja magáról ,hogy ő bizony keresztény. Felvetődött, hogy mi az, amitől a 10 parancsolaton kívül meg lehet fogni az embereket? mi az, amit mindenki szeret? Élni. Valahogyan el kellett venni az emberektől azt a hitet, hogy ha vége az életüknek, még nem szűnik meg minden. Ez világ szinten is probléma volt, és a Kr. u. 553-ban megrendezett második Konstantinápolyi zsinaton kicsit át is szabták a bibliánkat (sokadszorra), azt a szent könyvet, amiből világ szinten a legtöbbet adtak el, és emberek millióinak zsinórmértéke. Pont ezért került ki belőle pl Éva könyve, ami egymerő bujaság és olyanokat tanít, minthogy miként lehet az asszonynak az ura spermáját lenyelni és hasonlók. Ehelyett maradt az énekek éneke, amit Salamon írt, és egy jóval szelidebb, udvarlós, nyalifali világnézetet közvetített. De nem is itt van a kutya elásva, hanem Fülöp könyvében. Nem ismerős? Ne edd magad, én is bazinehezen leltem fel neten, mert igencsak el volt dugva. Fülöp nem kevesebb mellett tette le a voksát (és kapaszkodj meg), mint a lélek örök vándorlása, és újjászületés hús-vér testben. (Aranylaci barátomtól: http://www.freeweb.hu/aranylaci/nag-hammadi/19%2520-%2520philip%2520gospel.htm ) Fülöp a bibliai feltámadást egy totál más formában világította meg. Nem beszélt Armageddóni csatáról, és Krisztus eljövetelére időzített feltámadásról, mint János jelenések,, vagy Máté, Márk utalásai. Annyit állított, hogy a lélek halhatatlan, és bele van "gyömöszölve " ebbe a fránya testbe. Ami ha elfárad, visszatér a földbe, de a lélek más. Az ismét keres helyet ismét. Apropó lélek. Fülöp oly furcsán írt az első emberről, aki testet kapott, hogy attól bármelyik vatikáni fő mókus kiakadt volna. Azt írja egyes fordítások szerint, hogy "Ádám két szűz által született meg, a szellem és a földi szűz (a föld szelleme) révén. Krisztus ezért, szűztől született, hogy helyrehozza a Bukást, mely a kezdeteknél történt."  Krisztus története is sajnos több helyen sántít.Hol látunk ma "föld szellemét"? Mondjuk azon az előadáson, amin egy dzsungelt megjárt sámán- tanonc elmeséli, hogy ő bizony hisz a föld- Anyában.
 
Egy kis matek:
 
Mind a Sámán, és pár hónappal ezelőtt Gomoa barátom (aki számomra a két lábon járó botanikai lexikon) is azt mondta, hogy annak esélye, hogy a dzsungelbe bedzsalva valaki pont ezt a pharmakológiai összetételt képes legyen kialakítani, nulla. Malajziáról tudok csak megközelítőleges adatokat, ahol az esőerdőkben 2500 fajta fa és 8500 egyéb virágzó növény él. Ha a mindenféle spéci bogarakat, állatokat, mérges és nem mérges pókokat nem is vesszük, ezek variációinak száma 121.000.000. Ennyiféleképp kellett volna felrakni egy kancsó vizet és belerakni növényeket, és letesztelni, hogy milyen hatása van. Ha számolok 3 potenciális embert, akik a törzsben egymást persze váltva (ki meghal, ki születik) x éven keresztül minden kibaszott reggel egy-egy új növényből készítenek teát  egymással párhuzamosan próbálkozva (mégha kurvára is unják mondjuk 20 év után) akkor amire biztosan rá kell jönniük az Ayahuasca kombinációjára, potom 110502 évre van szükségük, ha nem lazítanak. Mekkora ennek az esélye?
 
Apró megjegyzés: Valahol azt olvastam, és azt hiszem Hilarióék is ebben hisznek, azaz hogy maguk a növények szólították meg az indiánokat, és tanították meg őket a "használatukra", amivel nagyjából nem csak beteljesül hanem ki is terjesztődik a "növényi tanító" kifejezés igazi értelme. S ha innen nézzük, akkor ez 100%-os alátámasztása a Te szavaidnak.    -Hanaura
 
 
Megint a vallásról:
 
Hiszünk egy vallást, ami még csak meg se vigasztal, amikor valaki elmegy közülünk. Láttátok mind szerintem II. János Pál temetését. Kisírt szemek, összeomlott életek. Képes vajon egy ilyen vallás belső békét adni? Erre egy vulgáris kifejezés jut eszembe: LÓFASZT!  Meg kell nézni azt a csoportosulást, legyen az felekezeti, vagy bármilyen, akik kiegyensúlyozott, boldog életet élnek, és nem mennek falnak, ha meghal egy szerettük. Az a vallás képes belső békét, és hitem szerint megváltást adni, nem a himihumi keresztény maszlag, ahol az apokriff iratok kivételével nem olvashatsz a gyermek Jézusról, aki az írások szerint bizony legalább annyi rossz fát tett a tűzre, mint bármelyikőnk. Az apokriff iratok egy másik érdekes könyve az "Igazság evangéliuma". (http://www.lycaeum.org/languages/hungarian/igazsag.htm ) Ezt is 553-ban vágták ki. Nem kellett. Nem volt eléggé beleillő abba az elhintett képbe, amit Jézusról próbáltak kialakítani bennünk. Hogy miért nem jó az a szabad vallás gyakorlás, amiben azt hiszem, amit akarok, és nem zárnak diliházba, mert szellemekkel beszélgetek, nem tudom. De az biztos, hogy történelem könyvünk siker- rátája egyenesen arányos sajnos az őserőtől való eltávolodásunkkal.:( Úgy érzem, van egy ember, akit Jézusnak hívtak, és geci régen élt. Akkoriban asszem 5000 emberből 473-at (nem biztos, hogy pontos adat, de érdemes rákeresni) Jézusnak hívtak. Az is tény, hogy Jeruzsálemben a "vallás alapítói megélhetés" szakma volt. Nem hiszed? Olvasd el Korinthoszi Apollón történetét, esetleg a Delphoi jósdáról pár sort. Jah... Apollónak arannyal díszített templomokat is emeltek, mégis ment a süllyesztőbe. Azt is érdemes tudni, hogy a Krisztus születéseként aposztrofált decemberi ünnep már Krisztust megelőzően is egy igen komoly pogány ünnep volt, mégis tartjuk.  Ha van a polcodon biblia, magad is meggyőződhetsz a furcsaságokról. Csak egyet emelnék ki, rögtön a legelején. Teremtésről részletesen csak Mózes írt, így ez is került a biblia legelejére. Ajánlom I Mózes 4. könyvét elolvasni a következő módszerrel: Minden új szereplőnél húzz egy strigulát! I Mózes 4:17-nél lesz egy olyan strigulád, ami csak úgy jött. Káinnak valahonnan felesége került,hacsak nem Évánál vágódott be, hiszen nem volt akkor a földön Éván kívül más asszony.:) Érdemes elolvasni nem csak a Károli fordítást is neten. Vicces...
 
Szólhattak egyértelműen tehát a Gnosztikusok még a keresztények szent könyvében is a karma és a reinkarnáció szerepéről de az ember mégse hallgat rájuk. Megy, teszi a dolgát, hazajön, lefexik, és újra felkel. Ennyi lenne?  Te döntöd el. Tény, hogy az Ayahuasca felnyitja a szemet. A Feldmár előadáson a Sámán azt mondta, az "Ayahuasca egy szobát nyit, ahová behívhatod azt, akivel vagy amivel beszélni szeretnél".
 
A magyarok is ebben hittek, csak más eszközöket használtak. Gomoa barátom tanítása szerint a gombákat használták itthon jellemzően. Kapcsolatba akartak kerülni velük ők is, mi is. Ha normális magyarázatot akarnék rá, azt mondanám, a test szolgái vagyunk életünk 99%-ában. Amikor az ember Ayahuascát iszik, a lelkének kedveskedik, ami igencsak ki van éhezve és el van hanyagolva.  Ettől lesz teljes talán az élet, de ezt mindenki döntse el maga.
 
Furcsa az, amint egy táblára rajzolva az születő, és meghaló emberek létét, gyermekeit, stb. egy olyan családfa jön létre, ami tökéletesen beleillik abba a fraktál elméletnek nevezett végtelen elméletbe, amit hívő és anyagelvű kutatók az élet és a világot építő legegyszerűbb köveknek mondanak. 
 
Fraktál és reinkarnáció:
  
Wiki szerint "A fraktálok „ön hasonló”, végtelenül komplex matematikai alakzatok, melyek változatos formáiban legalább egy felismerhető (tehát matematikai eszközökkel leírható) ismétlődés tapasztalható. "   ( http://hu.wikipedia.org/wiki/Fraktál) Mi a fraktál? Mondjuk legegyszerűbb talán a karfiol, amin el lehet magyarázni, vagy egy fa. Az
ágak kettéválnak, és saját hasonlatosságukra új ágak tűnnek fel, amik szintén kettéválnak. A folyamat elvileg végtelen. Reinkarnálódik.:) Ismétlődik is, meg nem is. Mindig más picit, de az eredeti elem felismerhető. Mi mutat még hasonló struktúrát? A mezonok, a kvarkok, amik egymás körül keringenek, majd egyre nagyobb részecskékké állnak össze,photonokat alkotnak (nem elírás), és így halad a dolog elektronokig, amik az atom körül keringenek bazigyorsan. Az atomok egymással kapcsolódnak, és anyagokat hoznak létre. Az anyagok egymással kaotikusnak tűnő táncot járva bolygókat hoznak létre,amik csillagok körül keringenek az elektronok atom körüli keringésére kísértetiesen emlékeztető módon. A csillagok galaxisokba tömörülnek, amik közepén a Chandra  szerint fekete lyukak vannak, és akörül keringenek. A galaxisok szuper-halmazokba, és kitudja még mikbe tömörülnek. Gondolod, hogy élsz egy világban, amit ez a rendszer épít fel tökéletesen, és pont az élet lenne kivétel?
Ayahuasca kirándulásaim alkalmával a szellemi tanítások, és mély önvizsgálatokon kívül sokszor láttam fraktálokat, színes egymásba átalakuló csodás formákat. Mindenhol. Sokan azt mondják, a dolgok valóját mutatja meg, és én is ezt támasztom alá. Ha egy számítógépnek ( amit hús vér emberek állítottak össze ugye) adsz egy bármilyen alakzatot, és kiadod neki, hogy végtelenül reinkarnálja, minden esetben egy ún. Mandelbulb háló jön létre. Pl.:(és ez egy nagyon jó link) http://www.skytopia.com/project/fractal/2mandelbulb.html  Ha az alakzatok helyére behelyettesíted az üknagyit, a nagyit, a papát, anyádat, anyóst (jobb esetben) és magadat, még akkor is kiadja azt a végtelen folyamatot, ami megfoghatatlan, és csak a folytonos "újjászületés" talán a megfelelő szó rá. Talán azért nehéz ezt feldolgozni, mert az embert a kultúra brutális anyagelvűségre nevel. Innentől a test életben maradása az első számú célja és hihetetlen számára, hogy úgy működjön a dolog, hogy a test nem megy vele. Pedig amikor az ember előbb belenyugszik, hogy ez bizony így van, megnyugszik és boldogabb lehet a körülményektől függetlenül. És ezt senki nem veheti el tőle, legfeljebb saját maga, ha elfelejti.
Ennyit akartam.

 

-Ogre

A bejegyzés trackback címe:

https://ayahuascareality.blog.hu/api/trackback/id/tr771535639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meneruwa 2009.11.19. 08:31:14

egy kis helyre igazítás: a "Megint a vallásról:" részhez. Ha úgy fogod fel mint a földi bolygónk teremtéstörténetét hülyeség az egész biblia (mármint az első része) de ha úgy nézed hogy csak a zsidók történelmi könyve úgy megállja a helyét mivel Mózes 1:16 És elméne Káin az Úr színe elől, és letelepednék Nód földjén, Édentől keletre.
Tehát ez a rész nem zárja ki azt hogy máshol is lehetett élet a bolygón de csak szigorúan akkor ha csak egy nép teremtéstörténetét látjuk benne, különben vérfertőzésből alakult volna ki az egész emberiség. (??? :) )
Másrészt ha már bibla, az utóbbi években (na jó kicsit több) olvasgattam Grandpierre Attila "Élő Világegyetem"-ről szóló írásait elég sok van hadd ne idézzek de összísűrítva kb. annyi a lényeg hogy a Világ mindeség is valami organikus "élő" "szervezet" így a biblia leegyszerűsítve tökéletes teremtéstörténetet ír le mivel isten saját képmására teremtette az embert vagyis ha isten a világegyetem mint a legfelsőbb élőlény akkor mi sem nézhetünk ki másképp, mi sem állhatunk másból mint kémiai részecskékből.....
na így reggeli mellé gondolkodtatónak remélem jó volt :D

hanaura 2009.11.19. 21:16:41

Meneruwa!

Erről a könyvről szeretnék többet tudni!
Valahol fellelhető?
(Hehe, T tényleg egy true VHKs arc vagy!:))))), de ez jóóóó!)

meneruwa 2009.11.20. 09:22:30

nah komolyan :S :S :S írtam vagy 10 percen keresztül s nem küldte el :S :S :S hát én még egyszer már nem kinlodom vele :D :S bocsi a könyv az végül is nem könyv hanem publikációk: itt megtalálod a cikkeket. www.grandpierre.hu/ujdonsagok0.htm

bocs már de most felb***ott ez a blog.hu

samandobkeszito (törölt) · http://www.samandobkeszites.hu 2009.11.20. 13:09:36

Szia Ogre,

Azt kell mondanom, hogy maximálisan egyetértek az általad írtakkal. Én nem vagyok egy nagy biblia "mágus", de köztudott hogy a kereszténység úgy csűrte csavarta a bibliát, hogy nekik jó legyen. Természetesen nem bántani akarom a keresztényeket. Ha valaki abban találja meg,azt amit keresett...hát örvendek neki :-)
Csak megosztok néhány véleményt az alábbiakban:

- Kapásból a tíz parancsolat teljes mértékben kamu :-)Hogy miért is ? Ha jól emléxem valami 40 napig "készült" fent a hegyen. Hát ha Isten megteremti a világot 6 nap alatt. Akkor 10 'szaros' törvényt 40 napig kell neki kitalálni és kőbevésni majd Mózessel leküldeni? Nonsense...

A másik dolog. Istennel mindannyian egyek vagyunk. Te is, én is, MINDENKI ! Mivel istenek vagyunk mindannyian, akkor szerintetek Isten lett volna annyira 'buta', hogy saját magának törvényeket állítson fel azért, hogy saját magát korlátozza ? Ki az a hülye aki saját magát korlátozni akarja ? Szal amikor egy ilyen alap dologról mint a tízparancsolat kiderül, hogy KAMU, akkor onnantól kezdve úgy ahogy van, az egész kereszténység is kamu.
Aztán felőlem jöhetnek majd hozzám a keresztények...ha-ha-ha...a szemükbe is elmondom, szal nem gáz :-)
A pénzről szólt már akkor is, meg arról, hogy a saját törvényeivel félelemben tartsák az embereket. Olyan isten képet nyomnak be az emberek fejibe, hogy a törvény be nem tartása miatt, majd bűnhődniük kell meg bla-bla-bla... Ha valaki nekem a bűnről meg tízparancsolatról beszél, akkor én megveregetem a vállát, rámosolygok és mondom, hogy én nem ismerem a Te istenedet, de nekem nem is kőne, olyan szigorú. Mert az én istenem az szeret engem, és nincsenek törvényei. Egy vagyok vele, és nem korlátozza a saját gyermekét, (saját magát) semmiben.

- Ja még valami: Emlékeztek hogy a keresztények, használják a lelkipásztor szót ? Igen a PÁSZTOR ! Ki is ő ? Hát a birka nyájat terelgeti. És mit is szoktunk mondani: Jaaj olyan birka vagy... Kire is mondjuk ezt ? Ugyen nem a csúcsszuper okos emberekre :-) Na akkor adjuk össze, hogy annó amikor kitalálták a kereszténység fejesei a lelkipásztor szót, ők nagyon is tudták, hogy mi is van ez mögött... Csak hát ez annyira mindennapos hétköznapi szó, hogy elsem gondolkodunk a jelentésén. Pedig higyjétek el, ezen kéne gondolkodni, nem pedig azon, hogy jaaaj estére ki fog kivel összejönni a barátok köztben :-)

Jaj még Ogre engedj meg egy nagyon pici, de számomra fontos megjegyezni valót az irásodban:
A lélek az nem örök. Az ember egy hármasság: Test, Lélek, Szellem. A szellemünk az örökké él, a lélekruhánkat csupán 1 világévre azaz kb. 25ezer évre kapjuk :-) Hát csak ennyit szerettem volna :-)

meneruwa 2009.11.20. 17:59:17

:) én pont erről beszéltem egy másik hozzászólásban. nem szeretek politizálni meg összeesküvés elméleteket gyártani de ha picit kitekintünk igazi népbutítás folyik mindenhol, ezt kapjuk a tv-ben, rádióban, templomban. "birkák" vagyunk s hagyjuk magunkat terelgetni.
ám az érdekelne ezt a 25ezres évet honnan szedted?
számomra vagyis amit most el tudok képzelni úgy fogom fel hogy van a test s a tudat (nevezhetjük Én-nek, Szellemnek, Léleknek) ami energiából áll s mint vmi parazita születéskor beleköltözünk ebbe a testbe majd a test elpusztulásakor van aki egyesül a Világmindenség nagy Létforgatagához s van aki visszatér újabb földi testbe. Ez épp magyarázatot adhat a levitációra mikor kilép a tudatunk a testünkből vagy mikor épp átlépünk valami módosult tudati állapotba (éppen az ayahuasca által vagy dobolással) ahol összekapcsolódunk más "energiákkal".
Mellesleg ezt még a keresztények is átvették durva szóval mondhatnánk hogy révültek de épp most eszembe jutott a szombat délutáni imamormolás a templomban - rég volt a célját már elfelejtettem de az akkori gótikus környezet tökéletes volt arra hogy kikapcsolja testünket s csak a tudatunk szárnyalhasson. Így tudják irányítani ezek az egyházak az embert csak ők nem lépnek túl azon hogy megkérdezzék miért is van csak jól érzik magukat ebben a helyzetben...

meneruwa 2009.11.20. 18:06:14

jah ami reggel elszállt :) a VHK az egyik legegyedülállóbb zene szerintem itt és most, van még tán egy-két efféle zenekar de ez az a zene ami tényleg átröpíti az embert egy másik valóságba. Nem tudom jobban kifejezni ezt talán csak egy koncerten lehetne érzékelni, mp3-ról hallgatva nem az igazi de engedjetek meg most egy kis reklámot újjászületett az oldal s felkerültek felvételek régi időkből ne ma legjobb minőségűek de ezt érdemes végighallgatni: vhk.mediastorm.hu/audio/vhk_1994.11.12_kondorklub.mp3

videokat még nem volt időm archiválni de hamarosan lesz az is a youtubeon elérhető már egy-kettő de itt lesznek érdekesebbek mint példul a Rituális színházas koncertek,na mindegy akinek van kedve töltse

hanaura 2009.11.20. 20:41:49

Sámándob!

Szerintem mindannyian egyetértünk, csak máshogyan fogalmazunk.
A példa kedvéért a hindu vallási terminológiában fizikai test, finom-fizikai test és lélek terminus van. Ott a lélek van mint örök dolognak feltüntetve, de szerintem Te is ugyanarra gondolsz, legfeljebb másként fogalmazunk.
Egy biztos: a fizikai lét mögött van valami egyéb. Ezt számtalan módon közelítették és közelítik meg ma is, egyfajta bekukucskálásként. Lásd pl. sámándobolás, ayahuasca stb.

A másik, szintén hindu megfejtés:
"Isteni vagyok, de mégsem én vagyok isten"

Ez nekem nagyon tetszik!:)

meneruwa 2009.11.20. 21:32:57

ez tényleg jóóóóóóó :)

hanaura 2009.11.20. 23:27:47

@meneruwa:
Ugye?:))))
És elég komoly filozófiai alátámasztása is van a dolognak.
Sőt, még logikus is!:)
És ami a legszebb, hogy kompatibilis minden ilyen ősibb, komolyabb tanítással, ami ugyancsak arra enged következtetni, hogy azon túl, hogy valóban állati jól hangzik, még van is benne valami, nemde?

samandobkeszito (törölt) · http://www.samandobkeszites.hu 2009.11.21. 12:22:22

@meneruwa:

Szia :-)

Azt hogy 1 világév mennyi, nagyon sok mester hangoztatja, de hogy kielégítő választ adjak most gyorsan neked beszúrok egy linket, és itt elég bő leírás van róla:
www.univerzumiskola.hu/univerzumtana.htm

Picit azért több mint 25 ezer év, na de ezt a kicsi tévedést nézd el nekem. Köci :-)

hanaura 2009.11.21. 22:21:32

Sámándob!

Belenéztem ebbe az oldalba én is, de sok dolgot nem értettem, erről írhatnál egy kicsit!

Meneruwa!Te? Képben vagy?:)
(Vagy csak én nem fogok fel semmit?:)))))

Béla Keresztes 2013.03.16. 14:42:57

"Hiszünk egy vallást, ami még csak meg se vigasztal, amikor valaki elmegy közülünk. Láttátok mind szerintem II. János Pál temetését. Kisírt szemek, összeomlott életek. Képes vajon egy ilyen vallás belső békét adni? Erre egy vulgáris kifejezés jut eszembe: LÓFASZT! "

Van itt keresztény-gyűlölet bőven.

Én valahol hallottam, hogy annak idején, mikor Buddha meghalni készült, a tanítványai megsiratták őt. Akkor most a buddhizmus is megvetendő? Tudod miért sírnak az emberek? Mert éreznek, elég nagy baj lenne, ha nem sírnál, ha elhunyna egy szeretted, akkor az azt jelentette, hogy nem éreztél iránta semmit vagy elfojtod magadban a gyászt.

Voltál már szerelmes? Szerettél már valakit tiszta szívből? Sírtál már miatta? Nem? Akkor hazudtál, mert nem voltál szerelmes, nem szerettél.

Szerintem te (ti?) nem ismertek igaz, hívő keresztényeket. Nekem vannak ilyen ismerőseim, barátaim, sőt barátnőm is volt. Hihetetlen szeretet (ember- és életszeretet, -tisztelet) árad ezekből az emberekből. Nyitottak, jófejek, érdeklődőek és spirituálisak.

Aki szerintem ezt a cikket írta, az nem ismeri a keresztényeket, max könyvből, és azokból is csak azokat a részeket szedi ki, ami bele illik az ő kis "dobozába" a többit meg sem hallja. Nem elég könyveket lapozgatni, meg (ez lehet erős lesz, és ebben viszont én nem ismerlek titeket annyira, de ebből az írásból egyelőre ezt tudtam összerakni) lelkizni, meg elmerülni, hogy milyen szép a természet, meg az élet, meg reinkarnáció, meg mit tudom én. Meg kell ismerni a másikat is! A másik embert! Abban, hogy miben és hogyan és miért hisz! És ne gyűlölködjünk! Mert ebből az írásból egyértelműen árad a kereszténygyűlölet.

Egyébként ahogy írom ezeket a sorokat, eszembe jutott valami. Mondjátok, hogy az Aya megmutatja a belsődet, ki vagy valójában, önmegismerés, befeletekintés... nem lehet, hogy emiatt kissé beszűkültek lesznek, akik Ayaznak? Hogy túl sokat foglalkoznak magukkal? És kevésbé figyelnek oda a másikra? (Ezt most függetlenül a fentiektől kérdezem, pusztán kíváncsiságból.)


süti beállítások módosítása